Mitrescu: „Cine să-l suspende pe Condescu? Ruşeţ se simte cu musca pe căciulă“

Mai sunt trei zile până la şedinţa Consiliului de Coordonare al Federaţiei Naţionale Mine Energie şi unii sindicalişti numără zilele lui Marin Condescu în fruntea federaţiei şi chiar a întregului Birou Executiv. Prim-vicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ a declarat că este foarte posibil să se ceară demisia liderilor din fruntea federaţiei şi să fie numit un preşedinte interimar. Un alt sindicalist, Constantin Mitrescu, a declarat că nu se aşteaptă să ceară cineva demisia lui Marin Condescu şi că poate Ion Ruşeţ se simte „cu musca pe căciulă“.

Două sute de lideri de sindicat se întâlnesc sâmbătă, la Petroşani, pentru a discuta strategia FNME din 2014. În 2013 au fost persoane care au considerat că actuala conducere este vinovată de contractul de muncă foarte prost negociat pentru salariaţi şi că ar trebui să demisioneze.

Contre Ruşeţ- Mitrescu

Liderul sindical Ion Ruşeţ a declarat la un post local de radio că au fost voci care au cerut demisia conducerii FNME şi probabil vor fi şi sâmbătă, 11 ianuarie, în cadrul Consiliului de Coordonare. Demisia conducerii FNME a fost cerută de Gabriel Bălăceanu, Gabriel Căldăruşe sau Nelu Roşca. „Au fost voci care de-a lungul timpului au cerut explicaţii Biroului şi chiar demisia. Probabil vor fi şi sâmbătă aceste voci care vor cere demisia Biroului Executiv. Cred că vor fi reproşuri la adresa întregului Birou Executiv, şi a mea, şi a lui Marin Condescu şi a colegilor de la Bucureşti şi a altora. (...) Trebuie să vedem dacă nu cumva structura noastră este anacronică, dacă nu modul în care ne-am purtat a blocat dialogul şi atunci trebuie o schimbare de atitudine“, a declarat acesta. El a mai spus că este posibil să fie numită o persoană interimar, pentru 30 de zile.

Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că nu se pune problema solicitării demisiei lui Marin Condescu. Mai mult, Mitrescu a sugerat că acel care ar putea primi reproşuri ar din Ion Ruşeţ. „Nu mă aştept la aşa ceva. Poate domnul Ruşeţ se simte cu musca pe căciulă. Pentru ce şi cine să ceară demisia? Nu am informaţii că s-ar cere demisia lui Marin Condescu sau a Biroului Executiv“, a declarat Mitrescu.

Secretarul general al FNME, Gheorghe Etăgan, spune că la şedinţă trebuie să fie o discuţie sinceră între liderii de sindicat. „Trebuie să vedem abordarea noastră de aici înainte faţă de administraţie. Nu acceptăm ceva care nu este în interesul salariaţilor“, a spus Etăgan. El a mai spus că nici nu se pune problema suspendării lui Marin Condescu. „Sigur că vor fi discuţii, poate unele aprinse, dar nu va fi suspendat Condescu. Asta sigur“.

ÎNLOCUITORI

Dacă la şedinţa din 11 ianuarie se va decide suspendarea lui Marin Condescu el ar putea fi înlocuit de Ion Ruşeţ - prim-vicepreşedinte FNME, Constantin Mitrescu- lider Energia SE Rovinari, Dan Pârvulescu - lider Peşteana sau Nicolae Bădiţa - lider Cariera Lupoaia.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: