Conducerea fabricii Confecţia, reclamată la ITM

Angajatele Fabricii de Confecţii din Târgu Jiu se confruntă din nou cu necazuri de natură financiară. Dacă în anii trecuţi au fost trimise acasă din cauza lipsei comenzilor, acum angajatele se plâng că salariile sunt acordate diferenţiat şi că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă. Liderul de sindicat spune că va face plângere la Parchet împotriva conducerii instituţiei. Problema a fost sesizată şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în prima fază alegându-se calea medierii.

Conducerea Fabricii de Confecţii Târgu Jiu este acuzată că nu respectă Contractul Colectiv de Muncă, acordând salarii mai mari anumitor angajate care au aceleaşi atribuţii, în fişa postului, la fel ca majoritatea personalului. „Nu se respectă articolul 62 din Contractul Colectiv de Muncă. Salariaţii atelierului parter, indirect productivi, primesc salarii mult mai mari decât restul salariaţilor indirect productivi din unitate. În funcţie de realizatorul pe unitate, în funcţie de procent, ar trebui să se stabilească salariile. Şeful atelierului, care a şi negociat ani de zile preţul de contractare pe produs cu partea străină, nu este membru de sindicat şi ca atare i se acordă o sumă mult mai mare de bani. De aceeaşi facilitate beneficiază şi subalternii săi de la atelierul parter”, a declarat Cristina Sîrbu, liderul Sindicatului Liber Confecţia.

Sindicaliştii ameninţă că vor depune plângere penală la Parchet împotriva conducerii instituţiei. „Vom depune plângere penală la Parchet împotriva conducerii pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă şi a planului de reorganizare aprobat de instanţă. Se face discriminare la salarii pentru că aceeaşi fişă a postului o au şi şefii, şi inginerii”, a mai precizat Cristina Sîrbu. Problema angajatelor de la Fabrica de Confecţii a fost sesizată şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Conducerea instituţiei spune că vor fi demarate controale în condiţiile în care nu se va ajunge la o înţelegere. „Am discutat şi cu liderul de sindicat şi cu conducerea instituţiei pentru a se respecta Contractul Colectiv de Muncă în sensul ca personalul direct productiv să fie plătit la realizările efective, iar personalul indirect productiv să fie plătit la nivelul realizărilor pe societate. Le-am explicat că trebuie să se încadreze în contract, în caz contrar urmând să demarăm controale”, a declarat Alexandru Căruntu, directorul adjunct al ITM Gorj.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: