Conducerea oraşului Motru face ştranduri în locul coteţelor

Locuitorii municipiului Motru ar putea avea în cel mult doi ani cel mai întins şi modern complex de agrement din întreg judeţul dacă Agenţia de Dezvoltare din Craiova va da acceptul proiectului deja depus de reprezentanţii primăriei Motru. Ideea construirii complexului a fost a motrenilor care trebuiau să meargă până la Herculane sau Bala pentru un pic de relaxare.

Cel mai mare şi modern complex de agrement din judeţ. Asta doresc reprezentanţii municipiului Motru să realizeze în localitatea lor pentru a putea concura cu staţiuni ca Herculane sau Bala. „Cetăţenii au vrut să facem acest complex de mai mult timp şi noi ne-am gândit din mandatul anterior, dar nu am avut fonduri suficiente. Vrem să avem şi noi la Motru un complex turistic pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să meargă până la Herculane sau la Bala. Vrem ceva foarte complex”, a declarat Tudor Dobrică, viceprimarul oraşului Motru. Proiectul se ridică la o investiţie de 50 de miliarde din care jumătate se vor a fi obţinuţi pe o axă a Ministerului Mediului. „Noi am descoperit o axă pe Ministerul Mediului care vine cu 50% finanţare, iar restul de încă atât va fi din bugetul local. Acum sperăm să fie aprobat proiectul, asta contează că aşa, doar din bugetul local nu sunt bani”, a precizat viceprimarul.

Terenuri de fotbal şi tenis

Complexul de agrement o să fie amenajat în partea de vest a oraşului, pe un teren de 1.700 de metri pătraţi şi va cuprinde pe lângă un miniteren de fotbal şi un teren de tenis, o pistă de skateboard, două spaţii comerciale, o plajă, un minicomplex de joacă pentru copii şi bineînţeles două ştranduri, unu pentru copii şi altul pentru adulţi. „Complexul va fi în partea de vest a oraşului, pe un teren destul de generos, de 1.700 de metri pătraţi. Pe acest teren erau înainte coteţe de porci, de păsări dar le-am demolat şi ne-am gândit la aceste ştranduri pentru că nu aveam niciun în oraşul Motru”, a precizat Tudor Dobrică.

Edilii din Motru s-au gândit şi la ce poate fi mai rău şi anume să fie aprobat proiectul dar să nu aibă bani pentru partea lor de finanţare aşa că soluţiile nu au întârziat să apară. „Ar fi culmea să ni se aprobe proiectul dar să nu avem bani de finanţare. Eu am discutat cu domnul primar şi în cazul în care se întâmplă asta atunci o să construim doar o parte din complex şi pe parcurs restul”, a declarat viceprimarul din Motru.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: