Conducerea SNLO a aprobat fuziunea cu marii producători de energie

Producătorul de lignit SNLO a aprobat vineri, 23 octombrie, în AGA fuziunea cu cei mai mari producători de electricitate din ţară, Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi complexurile energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova), a declarat vineri directorul economic al CE Turceni, Ionel Manţog. La rândul lor, conducerile celorlalte companii s-au întâlnit în şedinţele de AGA sâmbătă şi duminică, pentru decizii similare.

"Vineri dimineaţă, a avut loc AGA la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), unde a fost aprobată fuziunea SNLO cu Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi complexurile energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova), pe baza mandatului dat de Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al acestor companii. Aceste fuziuni trebuie să aibă loc în vederea înfiinţării celor două mari companii din sectorul energetic", a precizat Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la SNLO. De asemenea, acesta a precizat şi că va urma şi fuziunea Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani cu Electrocentrale Bucureşti şi cealaltă parte a Hidroelectrica.

Printre paşii care vor urma se numără raportul administratorilor, planul de fuziune, precum şi înregistrarea companiilor nou formate la Registrul Comerţului.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: