Tabără pentru copiii cu sindromul Down, la Târgu Jiu

Zece copii veniţi din toate colţurile ţării s-au reunit la Casa Iosua din Târgu Jiu. Este vorba de copii care suferă de sindromul Down. Aici fac sport şi, în cadrul taberei, încearcă să-şi dezvolte capacităţile de mişcare şi comunicare. Următoarea oprire va fi în Italia, pentru 30 de copii cu astfel de probleme.

Tabăra se desfăşoară la Târgu Jiu timp de o săptămână. „Sunt copii veniţi din Galaţi, Vâlcea, cam toată ţara. Sunt diagnosticaţi cu sindromul Down toţi copiii prezenţi aici. E prima tabără de felul acesta organizată în Târgu Jiu. Locaţia este superbă, o grădină minunată în curtea casei refăcute de fraţii Andrei. Toţi copiii s-au bucurat de jocuri în iarbă aici, la Târgu Jiu. Facem teatru de marionete, sporturi, baschet, tenis de masă, fotbal, tras cu arcul, apoi vom face excursii la Târgu Jiu şi Rânca, unde vom merge într-un parc de aventură. Urmează o tabără în Italia. Vom lua 30 de copii de aici şi vom merge în Italia”, a anunţat Adriana Henderson, preşedintele asociaţiei STAR Children Relief.

Tabăra „O rază de speranţă” a fost organizată pentru prima dată la Târgu Jiu, în grădina casei Iosua, reabilitată de fraţii Mircea şi Daniel Andrei. „Ne bucurăm că numărul persoanelor este în continuă creştere. Găzduim tabăra pentru copiii cu sindromul Down. Sunt veniţi din toată ţara. Se bucură de toate facilităţile pe care le avem. Table, şah, se trage cu arcul”, a declarat Mircea Andrei, gazda evenimentului.

La eveniment, copiii au venit însoţiţi de părinţi. Aceştia sunt dezamăgiţi că nu sunt sprijiniţi de stat în această luptă cu problemele de sănătate ale copiilor lor. „În România nu sunt instituţii care să-i ajute pe copiii cu sindrom Down, doar dacă ai bani. Un copil cu acest sindrom înseamnă multă grijă şi, în acelaşi timp, multă atenţie. Trebuie să oferi multă dragoste. Eu primesc multă atenţie şi dragoste de la copilaşii mei. Trebuie să fim foarte puternici”, a spus mama unor gemeni născuţi cu sindromul Down.

Vizualizări: 1,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: