Conflicte sindicale la spital. Acuzații de lipsă de unitate

Angajații spitalelor din Gorj sunt „trași de urechi” pentru că s-au înscris în sindicate din afara unităților medicale în care lucrează! Mustrarea vine din partea liderului Sindicatului Sănătatea, Ion Măruță. Acesta lucrează într-unul din spitalele din Gorj și reprezintă un sindicat cu doar 18 membri, dar le-a transmis colegilor săi că este o greșeală să fie înscriși în sindicate formate, de exemplu, la Serviciul Județean de Ambulanță. În opinia sa, liderii unor formațiuni sindicale „din exterior” nu au niciun interes să lupte pentru drepturile angajaților din spital.


Ion Măruță a prezentat chiar și o situație concretă. Pentru o majorare salarială, de care ar fi trebuit să beneficieze angajații Spitalului Județean din Târgu Jiu, începând cu 1 august, demersuri scrise către conducerea unității medicale a făcut doar el, în numele sindicatului pe care îl conduce. Măruță susține că un sindicat cu doar 18 persoane înscrise nu are puterea de a influența luarea anumitor decizii privind bunăstarea angajaților. Mai mult decât atât, sindicalistul îi acuză pe cei care s-au înscris în sindicate din afara spitalului, că au făcut-o doar pentru foloase bănești.

„Cum vă așteptați ca SINDICATUL SĂNĂTATEA să convingă conducerea spitalului sau să amenințe cu forme de protest cu 18 oameni? 

Dacă considerați că apartenența la sindicate, care nu au nimic comun cu activitatea SJU Tg Jiu, se face doar pentru că aceste sindicate acorda 100 de lei cadou, în plus, față de sindicatele din spital ( SĂNĂTATEA și SANITAS ) atunci ce așteptări aveți? 

SINDICATUL SĂNĂTATEA va continua să susțină acordarea tuturor drepturilor prevăzute de lege, indiferent de numărul de membri, chiar dacă va fi 1 singur membru, dar rămâne în discuție solidaritatea și moralitatea, care în acest caz lipsesc!”, a transmis liderul Sindicatului Sănătatea, Ion Măruță, într-o postare pe Facebook. 


Demersurile despre care amintește Ion Măruță se referă la o majorare salarială, începând cu 1 august, pentru infirmiere, îngrijitoare și brancardieri.


Pe de altă parte liderii sindicatelor, la care face referire Ion Măruță, susțin că nu se fac diferențe între membri, pe criteriul apartenenței. 

"Este o aberație ce susține domnul Măruță. Nu am făcut și nu vom face niciodată diferențe între membrii noștri. Atitudinea domnului Măruță are mai mult legătură cu faptul că are foarte puțini înscriși, dar asta nu este vina noastră", a afirmat Ionel Ianc, liderul Sindicatului Salvamed.

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: