A cerut bani să extindă sistemele de apă și canalizare în toată comuna, dar a primit numai pentru un sat

Realizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare dă mari bătăi de cap autorităților locale din comuna Borăscu.  Primul sistem început în localitate ar fi trebuit să fie gata de un an, iar autoritățile locale au solicitat fonduri pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în toată comună, dar au primit bani numai cât să ajungă pentru un sat.

Până în urmă cu doi ani, rețeaua de alimentare cu apă și canalizarea era doar un vis pentru localnicii din Borăscu. În 2020 au început lucrările la primii 12 kilometri de sistem de canalizare și alimentare cu apă care ar fi trebuit să fie gata încă din 2021, numai că pandemia a îngreunat situația.

”Trebuie să terminăm obligatoriu cei 12 kilometri de canalizare și alimentare cu apă până la sfârșitul acestui an. Eu am atras atenția constructorului că va fi penalizat pentru că lucrarea trebuia să fie gata din 2021, dar au dat vina pe pandemie, că nu au găsit muncitori și așa mai departe și au tot amânat lucrările. Acum nu se mai poate”,a declarat edilul din comuna Borăscu, Constantin Țucu.

Autoritățile locale au depus un proiect și pe programul ”Anghel Saligny”, pentru a continua sistemul încă nefinalizat și în restul comunei, numai că au primit bani numai pentru realizarea investiție într-un sat. ”Noi ne-am dorit și am sperat că vom reuși să introducem apa și canalizarea în toată comuna prin ”Anghel Saligny”. Am depus un proiect în acest sens, dar ne-au aprobat parțial suma cerută. Am primit numai 1,5 milioane de lei și bine ar fi să ne ajungă măcar pentru un sat, că la prețurile care sunt acum nu cred că facem mai mult de 6 kilometri din acești bani”, a mai spus Constantin Țucu. 

Primii kilometri de canalizare și rețea de alimentare cu apă s-au realizat cu bani europeni, valoarea investiție încă nefinalizată ridicându-se la 8 milioane de lei.

Vizualizări: 1,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: