INIȚIATIVĂ: Cum au creat niște elevi și profesori un spațiu pentru toată școala

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, coordonați de profesoarele Rodica Calotă, Maria Grigorescu și Gabriela Protesoiu-Burtea, au realizat în curtea liceului o bibliotecă în aer liber. În plus, ei au avut mai multe activități în cadrul proiectului ”Terapie verde pentru tineri”.


Pentru acest proiect au obținut finanțare și de la Consiliul Județean Gorj. De fapt, despre activitățile Asociației Academia Multilingua, condusă de Rodica Calotă, a scris pe pagina de Facebook consilierul Mihai Olaru. El a susținut schema de finanțare pentru organizațiile neguvernamentale. 

”În cadrul proiectului au amenajat un parc din incinta scolii, in care au construit și un foișor pentru elevi. În plus, in acest loc au organizat întâlniri și dezbateri în urma cărora tinerii să aleagă ce fac după liceu. 

Au vrut să creeze un spațiu de întâlnire și dezbatere pentru elevi și au reușit. Mi-a plăcut ideea și-mi plac oamenii care alocă timp pentru alții.  Și acest proiect a fost aprobat in schema de finanțare a ONG-urilor gestionată de  Consiliul Județean Gorj (CJ) Gorj.

Au solicitat 10.000 de lei dar, de fapt, combustibilul pentru toate inițiativele nu a fost suma de bani primită de la CJ Gorj, ci mai degrabă dorința de a contribui, de a face ceva pentru cei din jur, de a fi angrenați intr-o multitudine de activități ale căror rezultate deja le putem observa

Astfel de proiecte merită bani din bugetul Consiliului Județean și atenție din partea conducerii județului”, este mesajul lui Mihai Olaru.

Echipa de proiect este una mare, formată din elevi și profesori, și pe toți îi puteți descoperi pe website-ul creat de tineri. Merită să accesați LINKUL  

Galerie foto



Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: