Conservatorii au funcţii de directori, dar nu trec de concursuri

Partidul Conservator nu renunţă la postul de director adjunct de la APIA Gorj, deşi Priporeanu a picat de două ori examenul în condiţiile în care a fost singurul candidat pe post. Eşecul angajatului Direcţiei Agricole de a ajunge director nu l-a descurajat pe Marius Borcan care susţine în continuare că persoana agreată de PC este un specialist. Printre posturile de conducere obţinute de PC în urma negocierilor cu PSD se află şi postul de director de la Direcţia de Cultură, ocupat de Pompiliu Ciolacu. Borcan spune că, după alegerile prezidenţiale, se va decide în privinţa persoanei care îi va ocupa locul lui Ciolacu.

Valentin Priporeanu, angajat al Direcţiei Agricole Gorj, îşi va încerca norocul a treia oară pentru funcţia de director adjunct al APIA, post înfiinţat special pentru Partidul Conservator. După două examene eşuate, conducerea PC crede în continuare că Priporeanu este cel mai bun specialist. „Chiar dacă a picat examenul de două ori, domnul Priporeanu este susţinut în continuare de Partidul Conservator. Este un specialist în agricultură şi e foarte bine pregătit. Preferăm să punem în funcţia de director adjunct la APIA un specialist în agricultură, decât să aducem un inginer sau o persoană din alt domeniu. Faptul că nu a promovat examenele anterioare arată că la APIA este o mare seriozitate. Domnul Priporeanu va participa la un nou concurs şi cu siguranţă de data aceasta va promova. De regulă, PC Gorj a susţinut numai specialişti, iar oamenii susţinuţi de noi au făcut treabă acolo unde au fost puşi”, a declarat Marius Borcan, preşedintele PC Gorj.

Conservatorii gorjeni nu şi-au instalat omul lor nici la Direcţia de Cultură, atribuţiile de conducere fiind exercitate în momentul de faţă de Pompiliu Ciolacu. Marius Borcan spune că se va decide în privinţa persoanei care va ocupa această funcţie după turul II al alegerilor prezidenţiale. „În urma negocierilor, ne-au revenit posturile de adjuncţi de la APIA şi fostul Sapard şi funcţiile de directori de la ITM şi Direcţia de Cultură. Avem director la Sapard, susţinem directorul de la ITM, vom avea om la APIA, iar după alegerile prezidenţiale vom lua o decizie şi în privinţa Direcţiei de Cultură. Este exclus ca Pompiliu Ciolacu să treacă la PC”, a declarat Marius Borcan. 

ANCHETE

Procurorii DNA au demarat în ţară mai multe anchete cu privire la faptul că funcţii publice sunt ocupate pe criterii politice, dar asta nu îi descurajează pe liderii politici să negocieze împărţirea ca la piaţă a posturilor bine plătite.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: