Proiect: Mașinile abandonate, vândute de primărie

Toate mașinile abandonate în Târgu Jiu să fie vândute, iar banii să ajungă în contul primăriei! Este propunerea consilierului local Ion Săvoiu. Acesta a întocmit deja un proiect de hotărâre în acest sens, care urmează să fie dezbătut de aleșii locali și de cetățeni. Autoturismele abandonate pe domeniul public de cel puțin un an ar putea fi valorificate, iar banii să fie investiți în oraș.

Consilierul local Ion Săvoiu, de la PMP, propune ca mașinile fără stăpân, adică cele staționate pe domeniul public, dar care au proprietar necunoscut și nu au plăcuțe de înmatriculare ori alte marcaje oficiale, dar și autoturismele care sunt abandonate cel puțin un an în parcările din Târgu Jiu, chiar dacă este cunoscut în acest caz proprietarul, să poată fi valorificate. În acest sens, Săvoiu a propus și un regulament de funcționare, iar de identificarea mașinilor ar urma să se ocupe polițiștii locali.

După ce vor lua act de fiecare caz în parte, agenții constatatori vor emite o somație pe caroseria mașinii prin care vor solicita ca aceasta să fie ridicată de pe domeniul public în termen de 10 zile. În cazul în care va fi identificat proprietarul, acesta va fi somat ca, în 5 zile, să ridice mașina abandonată. Dacă nu se prezintă nimeni să ia cunoștință de acest lucru și dacă nici nu ridică autoturismele, acestea sunt declarate fără stăpân și pot fi ridicate de municipalitate.

Cei care vor refuza să-și ia mașinile de pe domeniul primăriei riscă amendă între 1.000 și 2.000 de lei.

Se va trece apoi la ridicarea autoturismelor și, dacă nimeni nu le revendică în cel mult 30 de zile, consilierul Ion Săvoiu propune ca acestea să devină bunuri ale primăriei și să poată fi vândute la licitație ori la fier vechi. 

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: