Ce chiriași are primăria în Casa de Cultură din Târgu Jiu

Nouă chiriași au în prezent spații închiriate în interiorul Casei de Cultură din Târgu Jiu. Municipalitatea încasează lunar de pe urma chiriilor circa 3500 de euro.

Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” plătește cel mai mult, 8000 de lei lunar. În Casa de Cultură este și sediul organizației județene a Pro România, care a închiriat 51mp, pentru care plătește lunar 204 euro.

În cadrul unității își are sediul și Asociația Club Sportiv (ACS) Târgu Jiu.

De altfel, chiriașii plătesc în funcție de spațiul utilizat, iar la costuri se adaugă și cheltuielile cu utilitățile. Unii plătesc la paușal, alții în funcție de ce indică contorul.

Municipalitatea a ales să păstreze cuantumul chiriei la nivelul de până acum. ”Până la inițierea investiției de la Casa de Cultură, le-am prelungit contractele în aceiași termeni. Ulterior, vom decide dacă se suspendă sau se reziliază. Nici nu am dat alte spații la altcineva, nici nu am scos pe cineva de la Casa de Cultură”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Direcția de Patrimoniu are în gestiune Casa de Cultură, însă de partea de întreținere se ocupă două persoane, angajați ai unei firme, în baza unui contract. Autoritățile spun că, la preluarea imobilului, nu au putut angaja personalul necesar. Este vorba de o femeie de serviciu și de un fochist pentru centrală.

Primăria are nevoie de 4 milioane de euro pentru a recondiționa Casa de Cultură. Administrația locală spune că are două proiecte depuse spre finanțare pentru reabilitarea Casei de Cultură, la Ministerul Culturii și la Compania Națională de Investiții (CNI). ”Ambele sunt pentru reabilitarea Casei de Cultură. Anul trecut, cel puțin la Ministerul Culturii, nu erau fonduri necesare pentru astfel de investiții. Ne-au sfătuit, spunând că este un domeniu la CNI care poate finanța casele de cultură. Să vedem de unde obținem anul acesta o parte din finanțare. O altă parte o să fie prevăzută pe bugetul local. E vorba de vreo 1 milion de lei, din care e o sumă pe care trebuie să o alocăm pentru proiectare”, a explicat primarul din Târgu Jiu.

Autoritățile spun că vor încerca să aloce mai mulți bani și că intenționează să refacă acoperișul astfel încât să nu mai plouă în interiorul clădirii.

Vizualizări: 2,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: