Consilier local din Padeş, declarat incompatibil de ANI

Ilie Ciorbă, fost consilier local PSD la Padeş, a fost depistat ca fiind incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit raportului instituţiei, Ciorbă a deţinut simultan funcţia de consilier, cât şi calitatea de administrator al unei societăţi subordonată Consiliului Local. Acesta spune că va contesta raportul ANI întrucât a demisionat din funcţia de consilier local începând cu data de 1 august, imediat după obţinerea certificatului de înregistrare al societăţii.

Un fost consilier local PSD din Padeş a fost depistat ca fiind incompatibil, în urma procedurilor de evaluare demarate la sfârşitul lunii noiembrie de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit informaţiilor postate, ieri, pe site-ul ANI, Ilie Ciorbă s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28.01.2011 – 30.09. 2011, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Padeş, Judeţul Gorj, cât şi calitatea de administrator la S.C. PADES UTIL S.R.L., societate subordonată Consiliului Local al Comunei Padeş. Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

CONTESTAŢIE

Ilie Ciorbă spune că va contesta raportul ANI întrucât şi-a depus demisia din funcţia de consilier local începând cu data de 1 august, certificatul de înfiinţare al societăţii fiind obţinut în data de 27 iulie. “Voi contesta raportul ANI pentru că am demisionat din funcţia de consilier local începând cu data de 1 august, iar certificatul de înregistrare al societăţii a ieşit pe data de 27 iulie”, a declarat Ilie Ciorbă.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: