Lider PSD: Alegeri pe viaţă şi pe libertate! Atac dur la procurori!

Congresul extraordinar al PSD, desfăşurat în sistem de videoconferinţă în toate judeţele ţării, a arătat o spaimă teribilă a social-democraţilor în faţa procurorilor DNA. „Competiţia asta va fi pe viaţă şi pe moarte şi pe liberate va fi, să ştiţi”, a spus Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt. „Să facem orice să scăpăm de acest regim insuportabil”, a mai spus social-democratul. Cel mai dur atac la adresa procurorilor a venit de la Constanţa, unde primarul Radu Mazăre nu doar că a înjurat procurorii de la microfonul congresului, dar a spus explicit că motivul pentru care trebuie votat Ponta este legat de DNA. „Dacă nu vine Ponta, vom trăi cu aceeaşi teamă în suflet”, a spus Mazăre, care crede că „tremură carnea pe fiecare funcţionar din ţara asta din cauza procurorilor”.

Liderii PSD Gorj nu s-au remarcat până acum cu atacuri dure la adresa procurorilor, aşa cum se întâmplă în alte judeţe. Nici nu prea au de ce, câtă vreme DNA ocoleşte cu talent judeţul lui Ponta, graţie şi „implicării” unui mare procuror anticorupţie plecat de pe meleaguri gorjene.

Procuror înjurat de la tribuna congresului PSD

Nu la fel stau lucrurile la Constanţa, unde atât primarul Mazăre, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, sunt clienţi permanenţi ai DNA. În aceste condiţii, nu a mirat pe nimeni că tot discursul de 15 minute al lui Radu Mazăre de la congresul PSD de validare a candidaturii lui Ponta s-a învârtit în jurul procurorilor. „În ţara asta nu mai are nimeni de unde să ştie dacă va mai fie liber mâine. Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-au luat pe mine a cum cinci luni, pe motiv de urgenţă, şi după aia în dosarul meu timp de cinci luni să nu facă nici un act. Bă, futu-te-n cur pe mă-ta de procuror, când m-ai luat cu mascaţii ai invocat stare de urgenţă, după aia au trecut cinci luni fără să faci vreo hârtie. E, de asta trebuie să îl votăm pe Ponta”, a spus Mazăre.

„Da, mi-e frică să spun că dacă vom ieşi la alegeri vom face asta, dacă nu vom ieşi vom face asta, ca să nu mă agaţe procurorii când plec de aici. Şi toţi care sunteţi primari, consilieri, trăiţi cu o teamă ascunsă în suflet, să nu se interpreteze că orice lucru pe care l-aţi făcut să nu fie interpretat de procurori, care să demareze o anchetă”, a spus Mazăre, care a adăugat că din cauza procurorilor, în acest an nu s-a asfaltat nimic în Constanţa. Asta pentru că firma care câştigase licitaţia a intrat în insolvenţă şi nimeni nu a avut curajul să semneze cu altcineva pentru continuarea lucrărilor. „Dacă nu vine Ponta, vom trăi cu aceeaşi teamă în suflet. Salutare, plec din ţară, nu mai stau, că nu mai am satisfacţii. Nu văd de ce trebuie să stau patru ore pe zi în şedinţe cu avocaţii, am şedinţă dimineaţa şi seara cu avocaţii (…). Este un sistem procurăresc, oricărui funcţionar îi tremură carnea pe el. De dimineaţa până seara te gândeşti că îţi ascultă telefonul, că eşti filat”.

Mazăre a încheiat spunând că „Băsescu a coagulat tot ce este rău în societatea asta” şi că „trebuie să ne batem pentru Victor”.

Libertatea social-democraţilor depinde de câştigătorul alegerilor

Dacă Mazăre a arătat oarece agresivitate în discursul lui, liderul social-democrat de la Olt părea doar speriat şi atât. Paul Stănescu este președinte CJ Olt şi crede că de alegerile prezidenţiale depinde libertatea multora de la PSD. „Trebuie să fim foarte hotărâţi în această competiţie, să nu credeţi că este uşoară, pentru că competiţia asta va fi pe viaţă şi pe moarte, şi pe liberate va fi, să ştiţi. Pentru toţi oamenii din partid. Şi eu vreau să vă spun lucrul asta şi nu exagerez când vă spun lucrurile astea. Pentru mulţi va fi pe viaţă, pe moarte şi pe libertate, trebuie să ştiţi asta”, a spus pesedistul. „Ca primar, îţi vine să nu mai faci nimic, să nu mai semnezi nimic, când vezi ce se întâmplă în ţara asta. (…) Nici înainte de 89 nu am trăit aşa ceva. Să fim convinşi că ceea ce vom face în noiembrie facem pentru noi toţi, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri”, a fost apelul lui Paul Stănescu către activul de partid.

DOSARE

Mai mult de jumătate din preşedinţii de Consilii Judeţene au dosare penale deschise de procurorii DNA. Procurorul şef Codruţa Kovesi a spus zilele trecute că „la nivelul DNA sunt în investigare peste 4.500 de cazuri de corupţie la nivel înalt şi mediu”. Numai anul trecut, a adăugat Kovesi, peste 1.000 de persoane au fost condamnate definitiv de către instanţe în urma investigaţiilor DNA şi procurorii anticorupţie au instituit sechestre asupra unor bunuri în valoare de peste 350 de milioane de euro.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: