Pîrvulescu: Ani de zile, Ciurel a fost şeful de facto al ITM Gorj

Sindicaliştii din cadrul CE Oltenia s-au arătat indignați de faptul că abia acum, după ani de reclamaţii şi plângeri, inspectorii ITM Gorj au efectuat un control serios în unităţile miniere. Mai mult, aceştia cred că CE Oltenia va câştiga în instanţă dacă va contesta amenda dată de inspectorii de muncă, având informaţii că nu au fost respectate procedurile de completare a documentaţiei.

  

Nelu Roşca, lider sindical la cariera Roșiuța, spune că de ani buni reclamă la ITM probleme din carieră, şi chiar Directoratului companiei. "Eu spun în spaţiul public de aceste nereguli de atâta timp. De lipsa echipamentului de protecţie care trebuia să-l dețină salariații ca să-și poată desfășura activitatea. Vorbesc de lipsa materialelor care la fel pun în pericol viața salariaţilor sau utilajelor. Cu 120.000 (n..r- amenda aplicată de ITM) se puteau face şi alte treburi. Acestea ar trebui imputate acelor persoane care aveau în responsabilitate să asigure baza materială și echipamente și nu au făcut-o", a declarat Nelu Roşca.        

Și liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, spune că problemele din cariere se cunoșteau de mulți ani. "În anii în care conducea Laurenţiu Ciurel nu se lega nimeni de această unitate deși erau și trei accidente mortale la rând. Știți bine că făceam sesizări că nu se întrunea Comitetul de Sănătate și Securitate în Muncă, la fel, nicio reacție. Mă intrigă faptul că acum au venit dintr-o dată, ca Gestapoul, sâmbăta, duminica, iar ani de zile, conducătorii dinainte au fost lăsaţi să facă fiecare ce vrea. Adică Ciurel era cumva şeful de facto al ITM", a comentat Dumitru Pîrvulescu. El a mai spus şi că cel mai probabil amenzile vor fi contestate şi câştigate. A explicat de ce: "Nu spun că nu sunt bune controalele astea, sunt bune, dar să știți că după controalele care au fost, o să fie contestate toate amenzile și o să fie anulate de instanță pentru că nu au fost date în conformitate cu normele legale. Nu au știut să respecte o procedură, ca și altădată. La CEO sunt niște oameni foarte bine pregătiți pe protecția muncii. Vă dau un aspect, pe un proces de constatare nu se pot da două amenzi", a mai spus sindicalistul Dumitru Pârvulescu. 

Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: