Consilierii din Fărcăşeşti refuză premierea minerilor din "Marşul Disperării"

Încercarea primarului de la Fărcăşeşti de a acorda titlul de "Cetăţean de onoare" salariaţilor CE Oltenia din comună care au participat la marşul disperării a eşuat! Consilierii nu au fost de acord cu această propunere în şedinţa ordinară de săptămâna trecută. Primarul Danuţ Bălu spune că nu se lasă şi că va reîncerca să obţină avizul consilierilor locali.

Primarul Dănuţ Bălu nu a reuşit să obţină jumătate plus unu din voturile consilierilor locali pentru a acorda respectiva distincţie minerilor din comună care au luat parte la marşul de 320 de km până la Bucureşti. Ședinţa a avut loc vineri, 29 aprilie, și proiectul de hotărâre a fost avizat doar de consilierii PSD, patru la număr, din cei 10 prezenți. Motivele invocate de consilierii opozanți sunt unele răutăciaose, spune primarul din Fărcășești. "Unii consilieri locali, care acum candidează pentru un nou mandat ca și independenți, pentru că nu mai sunt susținuți de partidele din care fac parte, nu au fost de acord cu acordarea acestei distincții. Consilierii au motivat prin faptul că de atâta timp nu s-a acordat nimănui un astfel de titlu, că în regulamentul care trebuia aprobat mai trebuiau trecute anumite criterii și condiții ca să poată să primească acest titlu. Unii răutăcioși, că s-ar acorda o simplă facilitate privind asigurarea gratuită a Căminului Cultural la o nevoie personală, onomastică sau altă aniversare, și eu, ca și primar, le-am explicat că acest act de curaj și de sacrificiu al unor cetățeni din comuna Fărcășești, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum și că era binevenit un titlu de "Cetățean de onoare". Din discuțiile purtate după ședința de Consiliu Local cu cei care nu au votat am stabilit să ne putem întâlni într-o ședință de îndată și să acordăm acest titlu pentru că este un merit deosebit al celor care au participat", a declarat Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.
Cine sunt cetățenii onorați de autorități
Consilierii vor fi convocați miercuri, 4 mai, într-o nouă ședință pentru a reanaliza posibilitatea acordării titlului de "Cetățean de onoare" celor zece mineri din Fărcășești. Cei propuși pentru a primi această distincție sunt: Dumitru Pîrvulescu-liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Grigore Bălu, Nicolae Bodislav, Constantin Bodislav, Ștefan Gherghinoiu, Cristea Copaci, Florin Copaci, Daniel Bălțoi, Aurelian Constantinescu, Nicolae Constantinescu, Alin Constantin Munteanu, Nicolae Sularea, Laurențiu Daniel Rotaru. Dacă la cea de-a doua încercare proiectul va primi avizul consilierilor locali, ceremonia de premiere va avea loc la ședința ordinară de luna aceasta.
BENEFICIU
Prin această recunoaștere a autorităților locale din Fărcășești, minerii care au mărșăluit timp de 8 zile beneficiau de gratuitate la căminul cultural din comună în situația în care doreau să organizeze acolo evenimente. Taxa pentru cetățenii de rând este de 100 de lei/eveniment.

Vizualizări: 1,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: