Moșoiu ar putea pierde mandatul de primar dacă va câștiga alegerile

Vasile Moșoiu, candidatul PNL la primăria Drăguțești, și-ar putea pierde mandatul de primar în situația în care va câștiga alegerile din vară. Acesta este mesajul reprezentanților Prefecturii Gorj, care spun că ar putea emite un ordin de încetare a mandatului în situația în care Moșoiu figurează în cazierul judiciar cu o condamnare. Moșoiu a fost condamnat cu suspendare în 2015, pentru conflict de interese, iar mandatul său a fost întrerupt. 

Reprezentanții Prefecturii Gorj avertizează candidatul PNL la primăria Drăguțești că în situația în care va câștiga alegerile își va putea pierde mandatul. "Față de domnul Moșoiu a fost emis un ordin de încetare înainte de termen a mandatului de primar urmare unei condamări penale privind un conflict de interese și doar în baza sentinței penale s-a dispus încetarea înainte de termen a mandatului respectivului ales local. (...) Dacă domnul Vasile Moșoiu va câștiga un nou mandat și vom fi sesizați, vom efectua demersuri, ca și data trecută, către cazierul judiciar, și în condițiile în care în cazierul judiciar dumnealui figurează în executarea unei pedepse privative cu suspendare, probabil se va lua aceeași măsură", a declarat Liviu Diaconescu, șef Serviciu Verificarea Legalității Actelor Prefectura Gorj. Candidatul PNL mai are pe rol alte două dosare. Moșoiu a avut un răspuns ironic. "Din ce știu, domnul Liviu Diaconescu l-a mai suspendat și pe domnul președinte Călinoiu. E un specialist în a face demiteri. Deocamdată sunt un candidat la funcția de primar. Haideți să ajung în această fază și putem discuta după aceea, dar ca funcționar public să te antepronunți mi se pare un lucru depășit și nu îl caracterizează din punct de vedere profesional. Domnul Liviu Diaconescu să-și vadă de meseria și funcția pe care o deține la Prefectura Județului Gorj", a comentat Vasile Moșoiu.

Candidatura lui Vasile Moșoiu a fost contestată în instanță de actualul primar, pesedistul Gheorghe Butan, de fostul șef al comunei, Irinel Ungureanu, dar și de alți doi adversari politici. Instanța a respins contestația acestora.  

Vizualizări: 887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: