Consilierii din Slivileşti au... consilieră

Consilierii locali din Slivileşti sunt consiliaţi la rândul lor de o altă persoană pe care instituţia o plăteşte cu bani din bugetul local. Consiliera consilierilor primeşte un salariu de 800 de lei, în condiţiile în care un microbuz şcolar şi un buldoexcavator au fost puse la naftalină din cauză că nu s-a putut angaja un şofer pentru a le conduce.

Pentru a nu mai solicita utilaj la unitatea minieră din zonă ori de câte ori este nevoie pentru dezăpezirea drumurilor sau săparea de şanţuri

Autorităţile locale din Slivileşti au achiziţionat în acest an un buldoexcavator. Utilajul a costat două miliarde de lei vechi, bani de la bugetul local. Banii s-au cheltuit degeaba pentru că utilajul nu a fost mişcat din curtea primarului şi asta pentru că nu are cine să-l conducă. „Am alocat bani pentru achiziţionarea acestui buldoexcavator la sfârşitul anului 2009 neştiind că legea din 2010 nu ne va permite să angajăm un şofer. Utilajul este la mine în curte, nu este folosit şi nici nu va fi pentru că nu are cine să-l conducă. Sunt miliarde întregi care stau blocate, dar nu am ce sa fac“, a precizat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Nici microbuzul elevilor nu are şofer

Mai mult, o parte dintre elevii comunei vor merge pe jos la şcoală începând cu 15 septembrie. Şoferul unuia din cele două microbuze şcolare ale comunei a ieşit la pensie şi legea nu permite angajarea altuia. „Microbuzul va sta la fel ca şi buldoexcavatorul în curte. Deşi există motorină şi bani prevăzuţi pentru salariu unui şofer nu pot angaja, legea nu-mi permite. Am făcut numeroase demersuri şi la Inspectoratul Şcolar şi la Consiliul Judeţean şi se pare că nu există nicio soluţie”, a spus primarul Sorin Bucurescu.

Bucurescu ar da afară consiliera, dar nu o face

În ciuda acestor situaţii la primăria Slivileşti este angajată…atenţie… consiliera consilierilor locali. Potrivit primarului Sorin Bucurescu, Carmen Cioancă este plătită cu circa 800 de lei pe lună pentru a informa consilierii locali când trebuie să vină la şedinţă. Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, susţine că doar consiliul local din Slivileşti poate lua o decizie în privinţa acestei consiliere, dacă trebuie dată sau nu afară. „Noi nu putem interveni în această problemă însă tot ce pot să le transmit primarilor din judeţul Gorj este să fie foarte atenţi la întocmirea noilor organigrame să dea afară pe cine trebuie”, a precizat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu spune că dacă legea i-ar permite ar da afara pe toţi cei care sunt plătiţi să stea, în speţă,  asistentul transferat de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, directorul bibliotecii, o persoană de la serviciul financiar, una de la cadastru şi bineînţeles pe consiliera consilierilor.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: