Consilierii din Tismana, supărați că sunt prea multe ședințe

Consiliile locale se reunesc de regulă o dată pe lună, în ședință ordinară, dar atunci când este cazul trebuie să participe și la ședințe extraordinare. Pentru că acum sunt ședințe online, la Tismana au fost chiar și patru ședințe pe lună, spre supărarea fostului primar, acum consilier, care spune că aleșii nu au timp să studieze proiectele care se propun spre aprobare.

La Tismana, consilierii locali se întâlnesc doar la ședințele ordinare, cele extraordinare se desfășoară on-line și nu sunt deloc puține. ”Vreau să vă spun că am avut chiar și patru ședințe extraordinare într-o singură lună. Aceste ședințe se țin on-line, dar multe dintre ele nu-și justifică urgența. Eu consider că primarul se folosește această strategie pentru a reuși să aprobe mai repede și mai ușor unele proiecte. Nu mi se pare normal să se întâmple acest lucru. Sunt comune care poate nici într-un an nu au atâtea ședințe extraordinare și noi le facem în fiecare lună”, a declarat consilierul PNL Marian Slivilescu.

Mai mult decât atât, consilierii nici nu ar avea timp suficient să studieze materiale și de cele mai multe ori votează în necunoștință de cauză. ”Mie mi se par prea dese aceste ședințe și din scurt convocate, iar noi nu ne putem pregăti. În aceste condiții votul se dă la întâmplare sau pe prietenii. Consilierii nu au timp să se pregătească, să citească și să se documenteze și cu atât mai mult on-line, când de abia ne înțelegem. Lucrurile sunt simple. Primarul vrea să se acopere cu aceste hotărâri luate în pripă, iar consilierii locali nu știu ce votează”, a mai subliniat Marian Slivilescu.

Vizualizări: 2,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: