Consilierul Săvoiu, deranjat de coroane funerare şi lenjerie intimă

Un consilier local vrea să dispară florile şi coroanele mortuare din centrul oraşului. Ion Săvoiu propune un regulament pentru comercianţi şi vine cu reguli noi. Printre acestea, să nu fie expuse coroane de flori în afara punctelor de lucru sau în imediata apropiere a acestora. Săvoiu vrea să nu mai vadă nici vehicule destinate serviciilor funerare în „locuri vizibile din circulaţiile publice”. Proiectul propus de consilierul local va fi dezbătut în şedinţa de Consiliu Local de joi, 20 decembrie.

Ion Săvoiu, de la PMP, propune un regulament după care să se ghideze toţi comercianţii din municipiu. Şi dacă unele reguli sunt deja în vigoare şi încălcarea lor este amendată de instituţiile abilitate, consilierul local propune şi unele noi. Printre acestea: „Personalul de servire să aibă un aspect îngrijit şi să aibă un ecuson de identificare; comercianţii să nu depoziteze produsele ce fac obiectul comercializării în afara spaţiului deţinut; să nu expună în vitrine, ferestre, pe faţade, afişe, postere, cu conţinut obscen, contrar bunelor moravuri; să nu expună coroane şi obiecte funerare de orice fel în vederea comercializării, în afara punctului de lucru sau în imediata apropiere a acestuia; să nu expună vehicule special destinate serviciilor funerare în locuri vizibile din circulaţiile publice, cu excepţia situaţiilor când prestează serviciile de transport funerar”.

Săvoiu propune reguli noi şi în ceea ce priveşte zgomotul sau articolele expuse în vitrinele magazinelor: „Să nu expună cu vedere directă din arterele de circulaţie atât de pe teren domeniu public, cât şi în interiorul proprietăţii private, materiale de construcţii, articole funerare, articole de lenjerie intimă, piese auto, caroserii. De asemenea, în spaţiile deschise, neprevăzute cu barieră fonică, după orele 22.00, se interzice utilizarea de aparatură ce poate crea disconfort, indiferent de natura zgomotului produs”.

Proiectul de hotărâre propune şi amenzi dacă aceste reguli sunt încălcate. Vorbim de sancţiuni cuprinse între 300 şi 2.000 de lei. 

Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: