Drumuri înzăpezite, primar nemulţumit. „Are ceva la cap”

Stâlpii căzuţi în satul Pârvuleşti, din comuna Stăneşti, au fost îndepărtaţi de pe carosabil, iar oamenii pot circula pe acea porţiune de drum. Primarul chiar l-a urecheat pe sindicalistul Ion Măruţă, pentru că a făcut situaţia publică. Acesta din urmă s-a plâns că sunt 20 de salariaţi ai sanatoriului din Dobriţa care au fost nevoiţi să meargă pe jos la serviciu din cauza drumurilor care nu erau curăţate şi a stâlpilor căzuţi pe şosea. „E ceva politic ori are ceva la cap”, a fost replica edilului din Stăneşti.

Primarul Ştefan Blideanu a reacţionat dur, după ce sindicalistul Ion Măruţă a tras semnalul de alarmă şi a anunţat cât de greu este drumul spre serviciu şi înapoi spre casă pentru aproape jumătate din angajaţii spitalului din Dobriţa. Oamenii locuiesc în satele Vălari şi Pârvuleşti din comuna Stăneşti şi nu au avut vreo cale de acces din cauza zăpezii şi a stâlpilor de electricitate care au fost doborâţi în drum.

„A fost duminică, luni, dar ieri (n.r. marţi) au putut ieşi de la Pârvuleşti spre sanatoriu. Puteau ieşi cei din Pârvuleşti. Cei din Vălari puteau coborî pe Alexeni, pe la Ursaţi şi prin Suseni. Pe acolo a fost curăţat. E un domn care e mare lider de sindicat care bate câmpii. Ori are ceva la cap, ori are ceva cu mine. Noi am încercat să facem toate eforturile să fie bine, dar la câtă zăpadă a căzut, s-a îngreunat cu ploaie şi a fost foarte greu. Am cerut sprijinul celor de la Primăria Leleşti, am cerut sprijin la privaţi, care au venit cu TAF-uri. Am cerut sprijin la Consiliul Judeţean”, a declarat Blideanu, la Radio Infinit.

Chiar dacă a recunoscut că a făcut faţă cu greu situaţiei, Blideanu îl acuză pe liderul de sindicat Ion Măruţă că tot scandalul ar avea conotaţie politică: „Treaba a fost foarte grea, dar la Pârvuleşti au fost căzuţi trei stâlpi şi nu s-a putut trece de ei. Nu am putut umbla noi, pentru că nu avem voie. A trebuit să-i aşteptăm pe cei de la Electrica. Dacă domnul Ion Măruţă era lider de sindicat adevărat, putea să ceară sprijinul şi la Consiliul Judeţean, mai ales că e vicepreşedinte la PSD şi venea şi dânsul cu o maşină”.

Pe jos, aproape şase kilometri

În replică, liderul sindicatului „Sănătatea” îi transmite primarului că nu a făcut politică în acest caz. Pur şi simplu, a vrut să tragă un semnal de alarmă pentru drumul extrem de greu pe care l-au parcurs angajaţii spitalului: „Eu nu l-am criticat pe domnul primar. Eu am adus la cunoştinţă opiniei publice că mai mulţi salariaţi ai spitalului Dobriţa se deplasează pe jos de acasă la locul de muncă şi e pericol să aibă accidente. Oamenii au trecut peste stâlpi de tensiune căzuţi, cu firele la pământ, cum se vede în poze. Au făcut o oră şi jumătate de oră de acasă până la serviciu şi au venit epuizaţi. Au mers şase kilometri pe jos. Nu am eu probleme cu PSD. Eu sunt cu oamenii. Dânsul dacă nu ştie să facă diferenţa între oameni şi membru de partid, este o problemă. Eu vorbesc de aceşti oameni care nu au putut veni la serviciu în condiţii decente”.

Vizualizări: 890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: