Lefurile mari au blocat primăriile

Salariile majorate au blocat activitatea în primării. Este concluzia fostului deputat Vasile Popeangă care susţine că lefurile mari sunt o piatră de gâtul autorităţilor locale. Şi asta pentru că guvernanţii nu au făcut niciun calcul înainte de luarea acestei decizii şi nici nu au spus de unde vor lua banii. Aşa au ajuns să folosească bani din fondul de rezervă pentru a fi acoperite pensiile.

Fostul parlamentar Vasile Popeangă a explicat că guvernanţii nu au făcut altceva decât să vândă pielea ursului din pădure fără să se gândească de unde vor da primarii bani mai mulţi angajaţilor. „S-a întâmplat în 2018 acele creşteri de salarii şi cumva au încurcat anumite primării care nu aveau resursele financiare să acopere aceste majorări de salarii. Este clar că sunt primării în situaţii destul de jenante. Îţi propui nişte lucruri, ţi se promit acele lucruri, ţi se promit bani, iar când trebuie să vină banii, constaţi că este o sărăcie lucie. Nu au făcut nişte calcule de impact. Trebuie să arăţi sursele de unde poţi asigura acele cheltuieli. Am şi citit multe materiale pe această temă, a realizării unui proiect de buget. Când te duci cu un program de guvernare, trebuie să spui sursa, pentru că de promisiuni s-a săturat toată lumea”, a explicat Popeangă, la Tele3.

Fostul parlamentar, economist de profesie, a criticat guvernanţii şi pentru că au ajuns să consume bani din fondul de rezervă. Şi asta tot pentru că nu s-au făcut calcule din capul locului: „Orice majorare de cheltuială se face prin calculul unui impact asupra bugetului. Nu mă poate lămuri nimeni. Legea salarizării a fost aprobată fără niciun calcul de impact. Mai mult, sunt surprins şi este prima dată când bugetul de pensii este alimentat din fondul de rezervă bugetară. Sunt lucruri pe care nu le poţi face întâmplător. Crezi în realizarea unor venituri suplimentare, să acoperi eventuale diferenţe pe care nu le-ai avut în vedere nici când ai proiectat bugetul, nici când ai făcut rectificarea de buget”.

Vizualizări: 1,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: