Cârciumaru, discuţii cu polonezii despre administraţia locală

Senatorul Florin Cârciumaru, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică din Senatul României, a primit marţi, 18 decembrie, vizita delegaţiei Comisiei pentru Autoguvernare Locală şi Politică Regională din Seimul Republicii Polonia. Părţile au discutat despre politicile regionale din cele două ţări, despre sistemul electoral la nivel local şi regional, dar şi despre reglementarea şi furnizarea serviciilor publice la nivel local şi regional.

Delegaţia din Polonia a fost condusă de Andrzej Maciejewski - preşedintele Comisiei, de vicepreşedintele Grzegorz Wozniak şi de reprezentantul Subcomitetului pentru sistematizare la nivel local, Anna Kwiecien.

Senatorul Cârciumaru a spus că valorile administraţiei publice sunt transparenţa, predictibilitatea, responsabilitatea şi eficienţa. „Sunt convins că aceste valori se regăsesc în instituţiile şi procesele administrative la toate nivelurile, atât în România, cât şi în Polonia, iar aplicarea lor trebuie să fie monitorizată de un sistem independent de control”, a declarat, în cadrul întâlnirii, Florin Cârciumaru, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică din Senat.

Fost primar al Municipiului Târgu Jiu, senatorul Florin Cârciumaru le-a prezentat membrilor delegaţiei din Polonia episoade comune din istoria celor două ţări care s-au consumat cu ani în urmă, pe teritoriul judeţului Gorj: adăpostirea Tezaurului Poloniei la Mănăstirea Tismana, Ceasul Solar din zona fostelor lagăre şi mormintele unor soldaţi polonezi care-şi duc somnul de veci în Cimitirul Internaţional al Eroilor din Târgu Jiu.

Vizita conducerii Comisiei pentru Autoguvernare Locală şi Politică Regională din Seimul Republicii Polonia se desfăşoară, la Bucureşti, în perioada 17-19 decembrie, la Palatul Parlamentului.

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: