Constantin Buleteanu (CA Minprest): Mă voi judeca cu CEO!

Constantin Buleteanu, membru în Consiliul de Administrație al societății Minprest Serv Rovinari, este hotărât să dea acționarul majoritar în judecată, respectiv CE Oltenia. Asta după ce remunerația lunară pe care o primește ca administrator i-a fost diminuată cu 30%. „Nu este vorba de bani, ci de prestigiu”, spune Buleteanu. Acesta a explicat că nu trebuie să i se impute faptul că CE Oltenia nu și-a onorat, la timp, obligațiile față de Minprest. Fiecare dintre administratorii Minprest vor trebui să returneze în jur de 400 de lei pentru fiecare lună din 2016, pentru că nu și-au îndeplinit indicatorii de performanță.

Reporter: Acționarul majoritar al Minprest a decis să diminueze remunerația administratorilor societăţii. Cum vedeți acest lucru?

Constantin Buleteanu: Este o hotărâre a acționariatului în care mi se impută neîndeplinirea indicatorilor în anul 2016. Părerea mea este că aceşti indicatori nu sunt îndepliniți date fiind greutățile create chiar de acționar. În sensul că plata prestărilor de servicii efectuate de către salariații Minprest s-a făcut cu foarte, foarte mare întârziere și de aici s-au acumulat datorii către bugetul de stat, penalități și celelalte, efortul financiar fiind fantastic. Nu cred că ni se poate imputa nouă că nu am întreprins toate măsurile pentru bunul mers al societății.

Rep.: Practic, acționarul spune că nu v-ați făcut treaba și trebuie să plătiți pentru asta. Veți da banii înapoi?

C.B.: Există cale de atac. Pe 2015 ni s-a reținut de asemenea că nu am îndeplinit indicatorii. Dar, de data aceasta, culpa nu ne aparține nouă, administratorilor, sau conducerii executive. Ne vom consulta și vom acționa în instanță în cazul în care se va trece la blocarea sumelor pentru că nu ne facem noi vinovați, nu există rea credință. Acționarul știe, dar indicatorii sunt prinși în contractul de mandat, așa au fost făcute când am fost aleși pe ordonanța 109, așa au fost impuși. Poate că instanța va aprecia că măsura luată de acționar nu este cea mai corectă.

Rep.: În condițiile acestea, rămâneți administrator la Minprest sau vă gândiți la o demisie?     

C.B.: Încetarea contractului de mandat se face la cererea noastră, la destituire. Mandatul este pe patru ani, dacă acționarul principal, în ședința AGA, consideră că nu suntem buni, pot să ne destituie. Nu ținem cu tot dinadinsul să creăm disensiuni. Nu e vorba de acele câteva sute de lei. Este vorba de imaginea noastră, de prestanța noastră. Nu vreau să fiu arătat cu degetul, să se spună că Buleteanu este incompetent sau că a acționat cu rea credință. Este vorba de eul fiecăruia dintre noi.   

Vizualizări: 1,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: