Dian Popescu: Nu poate exista un pact de neagresiune cu PSD

Copreşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, nu are de gând să semneze un pact de neagresiune cu PSD, în condiţiile în care partidul va avea candidaţi la Târgu Jiu şi Drăguţeşti. Popescu crede că PSD şi ALDE vor crea culoar favorabil pentru candidatul PNL, dacă fiecare dintre cele două formaţiuni politice vor avea propriul candidat la Târgu Jiu. Social-democraţii au anunţat că vor pune candidaţi la Târgu Jiu şi Drăguţeşti, dar că îşi doresc să semneze un pact de neagresiune cu ALDE pe timpul campaniei electorale.

Reporter: Va fi Eduard Lădaru, candidatul ALDE la Primăria Târgu Jiu?

Dian Popescu: Dacă nu vom avea o înţelegere cu PSD, Eduard Lădaru va fi candidatul ALDE la Primăria Târgu Jiu. Eu sper, însă, că vom avea discuţii pentru a nu intra într-un război electoral cu PSD, cu care acum suntem aliaţi. Deocamdată, nu am stabilit cum vom proceda întrucât săptămâna aceasta suntem ocupaţi cu congresul ALDE. După congres vom stabili concret ce avem de făcut.

Rep.: În cazul în care nu veţi ajunge la o înţelegere cu PSD, veţi semna acel pact de neagresiune de care vorbesc social-democraţii?

D.P.: Nu poate exista în campanie un pact de neagresiune. Pact de neagresiune avem acum că suntem în alianţă, dar campania electorală e campanie electorală. Eu sper să ajungem la o înţelegere încât să nu se ajungă ca PSD şi ALDE să creeze culoar PNL către Primăria Târgu Jiu. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere cu PSD, îl voi lăsa pe Eduard Lădaru să facă o campanie electorală aşa cum doreşte el, altfel nu mai este campanie electorală. Repet, în condiţiile în care şi noi şi PSD vom avea câte un candidat la Primăria Târgu Jiu, nu vom face altceva decât să creăm un culoar extraordinar de bun pentru candidatul PNL.

Rep.: Pe ce vă bazaţi când spuneţi că veţi crea un culoar pentru candidatul PNL?

D.P.: Vedeţi dumneavoastră, există o spirală a tăcerii, care s-a demonstrat şi când a candidat Dan Diaconescu şi a avut un rezultat peste sondajele făcute de noi, de USL, chiar dacă pentru PSD toată lumea dădea cu 42%, dar poate exista şi reversul medaliei ca lumea să nu se exprime în sondaje cu cine votează, iar în realitate să dea un vot contra. PSD poate avea o surpriză şi de data aceasta. Ca atare, cred că trebuie să fim foarte cumpătaţi, să nu ne ia valul alegerilor trecute, mai ales că acum candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu nu mai este Florin Cârciumaru.

Rep.: Credeţi că se va mai putea face ceva pentru a avea candidaţi comuni, dat fiind faptul că deja domnul Gheorghe Butan a fost validat pentru a candida la Drăguţeşti?

D.P.: PSD a mai plecat la Bucureşti cu validări locale şi s-au întors cu validările Bucureştiului. Situaţia se poate întoarce în orice moment, probleme de acest gen se tranşează la Bucureşti, mai ales când vine vorba despre o primărie de municipiu.

Rep.: Ce şanse îi daţi domnului Ion Popescu la Primăria Drăguţeşti, în cazul în care nu vă veţi fi susţinuţi de PSD?

D.P.: Nelu Popescu va bate în orice poziţie, nu mi-e frică de acest lucru, chiar dacă PSD vrea să-şi pună candidat. Să nu uităm că Nelu Popescu a fost susţinut în funcţia de viceprimar cu sprijinul PNL, chiar cu al independenţilor, nu cu sprijinul PSD. Sunt mulţumit de modul în care îşi exercită atribuţiile de primar, a venit cu proiecte la Bucureşti, pentru comuna Drăguţeşti.

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: