Tomescu: Formăm un comitet de criză pentru salvarea Complexului

Liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie (FNME) vor să înființeze un comitet de criză, la nivel de județ, coagulat în jurul CE Oltenia. Din acesta să facă parte toți factorii responsabili din judet, în frunte cu parlamentarii gorjeni, care să salveze CE Oltenia și, implicit, locurile de muncă din companie. Au obținut deja acceptul unor parlamentari, urmând ca săptămâna aceasta să aibă întâlniri și cu ceilalți. "E ca și cum ar fi un cutremur și toți factorii de decizie fac un comitet. Până la urmă asta se întâlmplă la CEO", a spus Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari și unul dintre inițiatorii acestui demers.

Reporter: Ați avut o întâlnire, vineri, cu deputatul PNL Dan Vîlceanu. Care au fost concluziile întâlnirii?

Manu Tomescu: Ne-a spus că este deschis la toate inițiativele pe care le întreprindem, și în Parlament, și pe toate punctele o să ne ajute cât poate. După ce am terminat discuțiile, i-am făcut un fel de provocare, o propunere la care noi ținem foarte tare, ca aici în Gorj să se formeze un comitet de criză, strict pe Complexul Energetic Oltenia, din cei 7 parlamentari, cineva din conducerea companiei desemnat de directorul Boza, din conducerea federațiilor din companie, prefectul, președintele Consiliului Județean să facă parte din comitetul de criză, să se întâlnească cel puțin o dată pe lună, strict pe problemele Complexului Energetic Oltenia, de tot felul: economice, sociale, de strategie.

Rep.: Care a fost reacția parlamentarului de Gorj?

M.T.: A acceptat. Noi, sindicaliștii care am fost la întâlnire, ne vom duce la toți factorii de decizie să ne dea un răspuns dacă vor să formeze comitetul acesta de criză. Pot să îl numească cum vor, noi așa îl denumim. Un comitet de criză pentru salvarea Complexului. Rolul comitetului? Să facă o strategie de bătaie din punct de vedere legislativ, din toate punctele de vedere. E ca și cum ar fi un cutremur și toți factorii de decizie fac un comitet. Până la urmă asta se întâlmplă la CEO, un cutremur, ceva care este în declin.

Rep.: În cât timp estimați că se va constitui acest comitet de criză?

M.T.: Depinde când ne răspund. Noi ne-am propus să ne întâlnim cu toți cei 5 parlamentari ai PSD, să ne întâlnim cu toții deodată. Ar putea fi creat într-o lună. Dar nu este un comitet de criză la CEO, ci un comitet de criză la Gorj. Noi o să-i monitorizăm, liderii care îi tot împingem de la spate, ca să-i punem la treabă. Dacă cei din conducerea companiei vor spune că se confruntă cu niște probleme, parlamentarii să spună cu ce pot ajuta în Parlament, Consiliul Județean cu altceva, cu preluarea vetrelor de sat, bisericile. Cu lucruri de genul acesta. Nu mai suportăm să pierdem an de an mii de locuri de muncă și ei să vorbească pe limbi diferite.

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: