Contractul de finanțare a campusului școlar din Turceni a fost semnat

Campusul școlar de la Turceni este mai aproape ca niciodată de a fi realizat. La începutul acestei săptămâni, autoritățile locale din Turceni au semnat contractul de finanțare a campusului care va fi realizat cu fonduri europene. Dumitru Gâlceavă susține că, odată cu finalizarea acestui proiect, la Turceni va funcționa cel mai important centru de educație din zona de sud a judeţului. Valoarea investiției este de aproximativ 300 de miliarde de lei vechi.

Primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, încearcă încă de anul trecut să obțină finanțare pentru realizarea campusul școlar. Proiectul realizat de autoritățile locale a fost aprobat, iar la începutul acestei săptămâni s-a semnat în cele din urmă contractul de finanțare.

Investiția va fi realizată cu fonduri europene, dar și cu o contribuție a Primăriei Turceni. Pe lângă faptul că va fi reabilitat și dotat după standarde europene, la liceul din Turceni vor fi realizate și noi spații, cum ar fi un amfiteatru, care era necesar. „Am semnat contractul de finanțare a campusului. Săptămâna asta o să deschidem licitația, să vedem cine câștigă să facă această lucrare. Campusul este un proiect cu finanțare europeană și valoarea acestuia este de aproximativ 300 de miliarde de lei vechi. Acum să vedem cum va fi la licitație, iar eu sper să mai scadă preţul la licitație, ca să scadă și contribuția noastră.  Campusul va avea un corp de clădire nouă pe lângă cele existe, va fi modernizat cel existent. Proiectul cuprinde modernizarea și extinderea internatului, modernizarea cantinei, precum și realizarea unui amfiteatru, unde să poată avea loc festivități, dezbateri. Vor fi dotări cu tehnică IT și altele care țin de IT, dotări cu mobilier, centrală termică. Liceul va deveni un centru pentru educație la standarde europene pentru toată zona aceasta de sud a județului”, a spus primarul Dumitru Gâlceavă.

În această săptămână, a fost organizată și licitație pentru asfaltarea drumurilor din Turceni, atât din oraș cât și din satele componente. Valoarea investiției se ridică la suma de aproximativ 80 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: