Controale în spitalele din Gorj

Spitalele din județul Gorj sunt luate la verificat după tragicul eveniment ce a avut loc la unitatea medicală din Piatra Neamț. Primul spital verificat a fost cel de la Turceni, iar controlul a fost efectuat de către reprezentanții DSP și ISU Gorj.

Tragedia de la Piatra Neamț, unde o secție de ATI a unui spital a luat foc, iar mai mulți pacienți și-au pierdut viața, a pus pe gânduri autoritățile. Guvernul a dat o dispoziție ca toate unitățile medicale din țară să fie verificate, tocmai pentru a se asigura că o asemenea nenorocire nu va mai avea loc. Controalele au început de luni dimineața, anunță DSP Gorj.

”Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj împreună cu reprezentanții ISU vor verifica toate secțiile de Terapie Intensivă din spitale județului nostru. Controalele au demarat de astăzi, iar primul spital verificat a fost cel din Turceni. În urma verificărilor vor fi identificate toate neconformitățile și se va întocmi un program de măsuri în vederea remedierii acestora”, a spus Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

România este țara care caută în cenușă din 5 în 5 ani. Primul eveniment similar a avut loc în 2010, atunci când Maternitatea Giulești a fost cuprinsă de flăcări. Cinci ani mai târziu (2015), zeci de oameni au murit după incendiul de la Colectiv.

Anul 2020 a venit cu un alt eveniment nefericit în centrul căruia s-a aflat spitalul din Piatra Neamț. Zece pacienți cu Covid ce se aflau în stare critică la ATI au murit după ce secția a fost cuprinsă de foc.

Vizualizări: 3,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: