Angajări în spital, misiune aproape imposibilă

Spitalele se confruntă cu o lipsă acută de personal, mai mult ca niciodată. La fel este și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde medicii au ajuns să sune la alte spitale în speranța că vor găsi medici rezidenți, medici ATI sau infecționiști, pe care să-i convingă să vină în Gorj, să lucreze la spitalul din Târgu Jiu, dar misiunea este aproape imposibilă. Asta și pentru că lipsă de personal este în toate unitățile medicale din țară.

Căutarea medicilor nu se rezumă la anunțuri. Oficialii spitalului și chiar și medici din Târgu Jiu dau telefoane la alte unități medicale în ideea că ar putea convinge alți colegi să vină să lucreze în Gorj.

Merge extrem de greu, iar cea mai mare lipsă de medici este la Boli Infecțioase și Terapie Intensivă. “Noi ne interesăm la nivel de spital. Inclusiv eu am dat telefoane la Timișoara, la Craiova, directorul medical, la fel, sună peste tot. Încercăm să recrutăm medici de acolo. Fie că e vorba de rezidenți, de reanimare, care să poată face gărzi aici, că e deficit mare pe ATI, infecționiști. E foarte greu să găsești”, a declarat medicul ortoped Bogdan Niculescu, de la spitalul din Târgu Jiu.

Doctorul Niculescu a explicat că mulți doctori au ales să plece în străinătate și nu s-au mai întors. Alții lucrează doar în privat. „Sunt mulți care au plecat afară, în Anglia, Franța, mulți au plecat în mediul privat și nu mai doresc să revină în sistemul public”, a mai spus medicul Niculescu, la Impact TV.

Vizualizări: 2,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: