Gorj: Mai multe familii riscă să rămână izolate

Satul Boia din comuna gorjeană Jupânești poate oricând să rămână izolat de restul localității. De vină este podul peste Râul Gilort, care, deși a fost reabilitat în urmă cu șase ani, încă de atunci s-a lăsat. Circulația în zonă este restricționată, iar cei care se încumetă să treacă peste pod o fac pe propria răspundere.

Lucrările la podul de peste Gilort, spre satul Boia, au început în anul 2009 și au fost finalizate cinci ani mai târziu. Valoarea investiției a fost de 3.700.000 de lei.

”Investiția aceasta a fost făcută cu fonduri europene. S-a lucrat 5 ani la podul de peste Gilort din satul Vidin spre Boia și, la scurt timp după ce lucrarea a fost recepționată, podul s-a lăsat de la mijloc. Oricând poate să cadă și cele patru familii care mai stau în satul Boia pot să rămână izolate. Circulația este restricționată pentru mașini mari, dar și cei cu mașini mici care trec pe pod o fac pe răspunderea lor”, susține Ion Gârniceanu, primar aflat la primul mandat.

Pentru că a fost realizat cu fonduri europene, fostul primar a acționat constructorul în instanță. ”Pentru că a fost realizat cu fonduri europene, fostul primar a acționat în instanță firma care a făcut lucrarea. Acum se judecă. Noi nu putem să facem nimic până nu se termină procesul și să vedem ce decizie dă instanța. Să sperăm să nu cadă podul”, a mai spus primarul din Jupânești.

Vizualizări: 2,408

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: