Controverse pe tema vizitei lui Schulz la Târgu Jiu

Vizita preşedintelui Parlamentului European la Târgu Jiu, chiar în ziua înscrierii lui Victor Ponta în cursa electorală pentru un nou mandat, a stârnit noi discuţii în rândul liderilor politici de la nivel naţional.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat luni că președintele socialist al Parlamentului European, Martin Schulz, nu vine la Târgu-Jiu să-l ajute pe el în campanie, ci pentru a promova operele lui Constantin Brâncuși. "Colegii de la PDL sunt un pic mai pricinoși, de ce vine președintele PE la Târgu-Jiu...Nu vine să mă ajute în campanie, pentru că nu e nevoie să mă ajute cineva în campanie, vine pentru că l-am invitat. Dincolo de un proiect european, vreau să promovez ceea ce reprezintă o comoară a României și anume operele lui Brâncuși și pot să fac lucrul ăsta aducând personalități importante europene. Eu nu le-am arătat Casa Poporului, cum le-a arătat PDL palatul lui Ceaușescu, eu vreau să le arăt operele lui Brancuși. Fiecare după mintea și posibilitățile personale. Mi s-a părut absolut ridicol (ca cineva să se întrebe, n.red.) de ce vine președintele PE la Târgu-Jiu. Mă rog, oameni serioși și în vârstă dau în mintea copiilor în ultimul timp", a declarat Ponta.

Acuzat că se implică în campania lui Ponta

Vasile Blaga a declarat că PDL va participa miercuri la plenul reunit unde Martin Scultz îşi va prezenta mesajul, dar dacă acesta se va implica în campania lui Victor Ponta şi va merge în Gorj, atunci democrat-liberalii nu vor onora invitaţia europeanului de a se întâlni cu grupurile parlamentare. ,,După cum ştiţi, preşedintele Parlamentului European, domnul Schulz (Martin Schulz, n.r.), face o vizită de două zile în România, marţi şi miercuri. În momentul în care e ales preşedintele Parlamentului European este un om care nu mai face parte din nicio formaţiune politică dintre cele din PE. Noi vom participa miercuri la ora 10.00 la lucrările reunite ale Senatului şi Camerei în care domnul Schulz îşi va prezenta mesajul către Parlamentul României", a spus el luni în cadrul unei conferinţe de presă.

Blaga a adăugat că dacă preşedintele PE se va implica în campania electorală a primului ministru şi va merge în Gorj, atunci PDL nu vor onora invitaţia acestuia de a se întâlni cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor. ,,Dar, dacă domnia sa se implică în campania electorală din România şi va participa la diferite manifestări în judeţul Gorj, în sprijinul domnului Ponta noi nu vom onora cererea domniei sale de a avea o întâlnire cu  grupurile noastre parlamentare pentru că nu dorim să certificăm astfel o aşa-zisă neutralitate a domniei sale pentru că nu este cazul. (...) Îi vom face şi o scrisoare în acest sens", a susţinut preşedintele PDL.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: