Controverse pentru o parcare din Târgu Jiu

Peste douăzeci de locuri de parcare cu plată din apropierea Pieţei Centrale din Târgu Jiu vor fi transformate în parcare de reşedinţă. Propunerea vine din partea primarului Marcel Romanescu şi va fi dezbătută de consilierii locali în următoarea şedinţă. Proiectul a stârnit deja controverse.

În total, este vorba de 23 de locuri de parcare pentru care, în prezent, se achită 2 lei/oră. „Având în vedere solicitările deţinătorilor de locuinţe din zona Piaţa Centrală – Bulevardul Constantin Brâncuşi, bl. 18, privind înfiinţarea unei parcări de reşedinţă şi atribuirea locurilor de parcare, conform prevederilor legale, în apropierea frontului imobiliar de locuinţe, solicităm aprobarea schimbării destinaţiei a 23 de locuri de parcare din parcarea publică cu plată ce vor fi exploatate în regim de parcare de reşedinţă, începând cu data de 1 iulie 2018”, a motivat primarul Marcel Romanescu.

Propunerea a stârnit deja discuţii aprinse pentru că este o zonă intens circulată, iar oamenii se tem că se vor isca şi conflicte între cei care vor veni să parcheze maşinile pe locurile de reşedinţă. „O oră de parcare în Târgu Jiu costă 2 lei, într-o parcare a primăriei. 10 ore x 2 lei =20 de lei pe zi trebuie să aducă un loc de parcare. 23 de locuri x 20lei = 460 lei. 365 zile x 460 lei = 167.900 lei. 23 de locuri x 80 lei (cât costă concesiunea unui loc de parcare de reşedinţă) = 1.840 lei”, a fost calculul făcut de Viorel Caragea, fost candidat la Primăria Târgu Jiu, care nu vede cu ochi buni această modificare. (M.M.)

Vizualizări: 1,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: