Rezultate slabe la Liceul Sportiv. Işfan: Se face mai mult sport, decât carte

Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu a fost luat în vizor de inspectorul general Ion Işfan după rezultatele de la Evaluarea Naţională. Pentru că doar opt copii care au susţinut examenul au şi obţinut medii peste 5, Ion Işfan anunţă că va evalua activitatea profesorilor, pentru ca astfel de rezultate să nu se mai înregistreze şi pe viitor. „Discutăm, vedem ce se întâmplă acolo. Probabil fac mai mult sport decât carte şi nu prea e normal. Acum ne putem uita în spate. Vedem evaluările la clasa a VI-a, a IV-a. Lucrurile trebuie să intre în normal. Avem şi şcoli deosebite, dar mai avem şi unităţi de învăţământ unde sunt probleme. Vom lua toate măsurile să nu se repete astfel de lucruri şi pe viitor”, a spus Ion Işfan, la Gorj TV.

La LPS au susţinut examenul de Evaluare Naţională 20 de elevi. Notele afişate, înainte de contestaţii, sunt cuprinse între 1.40 şi 7.75. 12 tineri nu au reuşit să obţină media 5. „Şcolile mari din Târgu Jiu păstrează tradiţia. Concurenţa dintre ele nu face decât să ne ajute şi sunt peste 90% dintre copii care au promovat. Sunt multe alte şcoli unde sunt rezultate foarte bune. 90% la Ciuperceni, la Turburea, dar, în acelaşi timp, la Tismana, este undeva la 21,05%. Sunt lucruri care trebuie puse la punct. Vom vedea punctual ce se întâmplă. Rezultatele reflectă munca depusă de profesori cu copiii”, a mai spus Işfan.

Contactat telefonic, directorul LPS Târgu Jiu, Gabriel Răscol, nu a vrut să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Vizualizări: 2,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: