Părinţi revoltaţi la Tismana. „Vom merge cu jalba-n proţap” 

Decizia conducerii Liceului Tehnologic Tismana de a reface structura şcolară creează noi tensiuni. Câteva clase de gimnaziu de la unele şcoli din satele arondate liceului vor fi desfiinţate, iar elevii vor fi transferaţi la alte unităţi şcolare. Decizia conducerii liceului nu a fost primită bine de părinţi, care sunt hotărâţi să meargă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pentru a cere lămuriri.

Ion Popescu, consilier local şi membru în Consiliul de Administraţie al liceului, a vorbit despre aceste tensiuni, spunând că supărarea părinţilor este pe bună dreptate, pentru că deciziile de transfer a unor clase au fost luate fără consultarea lor.

„Părinţii nu vor să-şi ducă copiii de la clasele a III-a şi a IV-a de la Celei la Pocruia. Şi părinţii de la Pocruia nu vor să ducă copiii de 5-6 ani cu microbuzul la Tismana. Am discutat cu doamna director şi directorul adjunct. Am cerut să mi se arate câte şedinţe au avut cu părinţii într-un an, să li se aducă la cunoştinţă că nu mai sunt atâţia copii. Nu au făcut deloc şedinţă. O ţin pe a lor, că aşa e legea. Pe ei îi interesează ca profesorii să aibă salariile, orele. La clasa a VIII-a de la Şcoala Tismana, din 18 copii doar 4 au luat Capacitatea. Părinţii copiilor de la Celei sunt foarte mulţumiţi de învăţătoare, au rezultate foarte bune, chiar dacă sunt la simultan. Părinţii sunt foarte hotărâţi să nu-şi lase copiii să plece de la şcolile respective. Dacă o ţin pe a lor, vom merge cu jalba-n proţap la inspectorat”, a declarat consilierul local Ion Popescu.

Vizualizări: 4,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: