Conturi blocate la primărie pentru salariile fostului viceprimar

Primăria comunei Bustuchin a fost executată silit de către fostul viceprimar Gheorghe Stoenescu. Instanța a decis că social-democratul a fost schimbat ilegal din funcție, stabilind despăgubiri de câteva zeci de mii de lei. Pentru a-și primi banii, fostul vice a pus poprire pe conturile primăriei, dar primarul Ciocea a contracarat cu noi acțiuni în instanță.

Din vechi colaboratori și colegi de partid, primarul Ion Ciocea și fostul viceprimar Gheorghe Stoenescu au devenit mari adversari politici.

Ciocea l-a lăsat pe Stonescu fără postul de viceprimar, cu ajutorul aleșilor PSD, dar asta s-a întors împotriva lui. Fostul vice și-a recâștigat postul în instanță, însă reintegrarea nu a mai fost posibilă pentru că decizia a venit tardiv, după organizarea alegerilor locale din septembrie 2020. Prin urmare, Stoenescu a rămas doar cu banii câștigați, sumă care trece de 64.000 de lei.

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, conturile primăriei, deschise la Trezoreria Târgu Cărbunești, au fost blocate. Imediat, Ciocea a solicitat, pe calea ordonanței președințiale, suspendarea executării silite până la soluționarea definitivă a cauzei privind contestația la executare, proces deschis pe rolul Judecătoriei Târgu Cărbunești.

Instanța i-a respins însă cererea, deși Ciocea a susținut că activitatea primăriei este serios afectată, în condițiile în care are în derulare și proiecte europene și trebuie să efectueze diverse plăți: „S-au creat mari dificultăți, perturbări și disfuncționalități, în modul de derulare, a plăților bugetare și de cont curent, mai ales că, până la momentul de față, nu este alcătuit bugetul la nivel local (...) cheltuielile locale derulându-se doar dacă există încasări zilnice bugetare, prin plata de taxe și impozite (sau alte creanțe bugetare) ca și avans de cont curent, pentru anul în curs, respectiv 2021”.

Primarul Ciocea a formulat apel în numele Consiliului Local Bustuchin. La sfârșitul lunii martie, Tribunalul Gorj a anulat apelul. „Anulează cererea de apel pentru lipsa dovezii calităţii de reprezentant a primarului comunei Bustuchin. Obligă apelantul să plătească intimatului suma de 1.500 lei, cheltuieli de judecată în apel. Definitivă”, se arată în minuta sentinței din 23 martie.

„De aproximativ 15 luni, de la momentul demiterii din funcția de viceprimar, mă lupt prin instanță, pe banii mei, încercând să arăt că și la Bustuchin trebuie respectată legea! Azi, Tribunalul Gorj a spus clar. Mereu am avut dreptate, iar mai multe persoane în frunte cu domnul primar au încălcat grav legea”, a reacționat Stoenescu, după sentință.

Ciocea încearcă din nou în instanță, în această săptămână, să deblocheze conturile primăriei. Pe rolul instanței din Târgu Cărbunești se judecă procesul privind contestația la executarea silită.

Vizualizări: 2,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: