Conturile primăriei Ţicleni, blocate după o plângere a soţiei primarului

55 de profesori de la Liceul din Ţicleni, instituţie păstorită de soţia primarului, nu şi-au primit banii pentru tichetele cadou din 2008. Ion Ungureanu a ignorat chiar şi hotărârea cu titlu executoriu a instanţei de judecată, motiv pentru care conturile primăriei au fost blocate. Printre dascălii care nu şi-au primit drepturile băneşti se află şi 4 rude ale primarului, inclusiv soţia sa.

Primarul localităţii Ţicleni, Ion Ungureanu, nu este pentru prima dată implicat într-un scandal de presă. El este un abonat al ştirilor de presă. După scandalul gunoaielor îngropate, Ungureanu este acum protagonistul unui alt scandal.

Ungureanu, acţionat în instanţă chiar de soţie

55 de profesori de la Liceul Ticelni printre care Eugenia Ungureanu soţia primarului şi alte patru rude ale acestuia, au acţionat în instanţă Primăria Ţicleni pentru că nu şi-au primit drepturile băneşti care li se cuveneau încă din anul 2008. „Aşa ceva nu se poate. Trebuia să primim aceşti bani încă din 2008. Este vorba de tichetele cadou pe trei evenimente Ziua Învăţătorului, Ziua Naţională şi Crăciunul. Avem de luat 1 miliard, asta înseamnă cam 10 milioane de lei vechi de persoană, dar pentru că nu am primit banii am acţionat consiliul local în instanţă. Acum am înţeles că primăria are conturile blocate, deoarece a fost somată ca în termen de 6 luni să ne primim banii, iar acest lucru nu s-a întâmplat“, a explicat liderul de sindicat Marcel Istrate.

Primarul refuză dialogul

Instanţa de judecată a dat dreptate profesorilor, iar Ungureanu trebuia să pună în executare hotărârea instanţei, însă el a ignorat acest lucru, motiv pentru care  conturile primăriei Ţicleni au fost blocate. „Pentru că nu au primit banii eu am pus în aplicare ordinul judecătoresc şi am blocat conturile“, a declarat Gheorghe Dăianu, executorul judecătoresc.

Conform hotărârii judecătoreşti, Primăria Ţicleni a fost obligată să plătească drepturile profesorilor în cuantum total de un miliard de lei, 1590 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Ungureanu nu a plătit aceşti bani deşi ei au fost prevăzuţi în bugetul pe anul 2008, sumele regăsindu-se în fondul de rulment.. „Eu nu am ce să vă spun..“, aceasta a fost declaraţia primarului.

Poate soţia şi celelalte neamuri ale primarului care-şi aşteaptă banii îl vor îndupleca pe acesta să pună în executare hotărârea judecătorească, înainte ca instituţia pe care o conduce să fie executată.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: