Liberalul Crăciunescu are „pile“ la un terorist IRA

Un cetăţean irlandez, condamnat la un deceniu şi jumătate de închisoare în ţara sa pentru bombele pe care le-a detonat în numele IRA, a reuşit în ultimii ani, după ce a devenit o persoană liberă, să facă o serie de afaceri prospere din contracte încheiate cu unităţi de stat din Gorj. Un bărbat din Târgu Jiu este mâna dreaptă a fostului terorist, firma coordonată de irlandez prosperând şi pe alte meleaguri din România, naşul de cununie al gorjeanului partener cu teroristul fiind consilierul liberal Ion Crăciunescu, care „nu ştie” însă nimic despre partenerul finului său.

Cornelius Mc Fadden este un nume care nu spune nimic cititorului de rând, însă de numele acestuia sunt legate o serie de afaceri derulate de o firmă pe care cotidianul Evenimentul Zilei a prezentat-o în ediţia de ieri ca având sediul la Târgu Cărbuneşti. Irlandezul se declară în continuare mare amator în detonarea bombelor pentru a scăpa de cei pe care nu-i are la suflet, deşi în ultimii ani, după ce şi-a ispăşit pedeapsa, s-a potolit şi nu a mai aruncat în aer decât privirea după terenurile pe care le-a achiziţionat în Gorj. La Târgu Cărbuneşti şi Târgu Jiu acesta are mai multe proprietăţi, conform sursei citate, viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, confirmându-ne faptul că firma Conrom SRL există şi are sediul în oraşul reprezentat de el.

          Firma a câştigat în ultimii ani contracte de milioane de euro la nivel de judeţ, chiar şi acum având contracte în derulare. Prin Gorj nimeni nu-l ştie pe Mc Fadden, dar, în schimb, reprezentanţii administraţiei locale îl cunosc bine pe asociatul acestuia, Gabriel Drăgulescu, pe care irlandezul îl descrie ca fiind „discret, serios, de încredere deplină”. Conrom este implicată în derularea unor contracte cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Turceni, dar şi cu primăriile din Stejari, Runcu, Drăguţeşti, Teleşti, Bălăneşti şi Băleşti. Prin comune firma irlandezului a modernizat drumurile, edilul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, spunându-ne că nu-l ştie pe „terorist”, dar că îl cunoaşte şi îl apreciază foarte mult pe asociatul acestuia. „Domnul Gabi este un om de toată isprava. E de cuvânt, lucrează foarte bine şi pot spune că e de nota 10. Pe asociatul lui din Irlanda nu-l ştiu, de abia acum am aflat şi eu câte ceva”, afirmă edilul liberal.

Naşul Crăciunescu nu-l ştie pe irlandez

Conrom nu s-a ocupat însă doar de turnatul asfaltului pe uliţele judeţului, ci şi pe drumurile mai importante, având contracte şi cu Consiliul Judeţean Gorj. O uşă a fost deschisă aici şi de consilierul judeţean liberal Ion Crăciunescu, al cărui fiu, Cătălin, acordă asistenţa juridică pentru firma irlandezului. Mac Fadden a participat acum doi ani la nunta asociatului său Gabi Drăgulescu, la care a fost prezent şi Ion Crăciunescu. Liberalul spune însă că nu ştie nimic despre trecutul acestuia şi nici nu are idee care dintre irlandezii de la masă era Mac Fadden, asta în ciuda faptului că Ion Crăciunescu i-a fost naş lui Drăgulescu, fiind greu de crezut că măcar din complezenţă finul nu şi-a prezentat partenerul de afaceri. „Erau 5-6 irlandezi acolo, nu-l ştiu pe el, nu ştiu cu ce se ocupă ceilalţi. Nu cunosc nici contractele fiului meu. Pot să vă asigur că nu am cunoscut însă nici un terorist, mai ales că trecutul oricărei persoane, inclusiv la noi, este greu de ştiut”, spune consilierul judeţean Ion Crăciunescu.

Banii din toate aceste afaceri nu rămân în România, iar statul român nu vede prea mult din impozitele irlandezului pentru că acesta îşi duce câştigurile acasă cu ajutorul contractelor de consultanţă. El le acordă consultanţă firmelor sale, fiind plătit regeşte pentru sfaturile date, asta putând explica şi de ce în 2008 firma sa a avut un profit de doar 12331 de lei, sumă pe care, evident, statul a impozitat-o pe măsură. Banii care au rămas în România au fost investiţi în terenuri luate nu doar în Gorj, ci şi în alte zone ale ţării, proiectele rezidenţiale ale lui Mac Fadden fiind amânate de criza economică.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: