Vezi aici ce declaraţii a făcut ieri criminalul de la Schela

Oribila crimă produsă la sfârşitul lunii ianuarie în localitatea Schela a fost ieri disecată de către judecătorul de caz şi cei doi tineri trimişi în judecată pentru moartea lui Lucian Cândea, principalul suspect încurcându-se deseori în declaraţiile făcute. El a fost prins de câteva ori ocolind adevărul, la fel ca şi puştoaica de 17 ani pentru care a făcut moarte de om. Ambii au multe explicaţii de dat în continuare, chiar dacă asta nu-l mai învie pe tânărul de 30 de ani ucis astă iarnă.

Lucian Cândea a fost găsit mort de către poliţişti a doua zi după ce maşina lui fusese descoperită plină de sânge pe un drum din comună, despre el nimeni neştiind nimic. Prietena acestuia, Alina Tărău, o elevă de la liceul din Sadu, le spunea mereu poliţiştilor că nu ştie nimic despre soarta lui Lucian, acum ieşind însă la iveală faptul că, de fapt, ea îi trimitea mereu mesaje SMS lui Gabriel Agache, principalul inculpat, prin care îi cerea să nu recunoască faptele şi să nu spună nimic. Agache îl tăiase cu cuţitul pe iubitul fetei, motivul reprezentându-l gelozia. Ieri acesta a fost luat la întrebări de către judecătorul de caz şi foarte greu a reuşit să povestească ultimele clipe de viaţă ale victimei sale, avocatul său fiind nevoit să îi ceară magistratului să citească din declaraţia dată de Agache la Poliţie şi Parchet, pe motiv că acesta se află „în blocaj”. De fapt, cele povestite de el nu prea aveau legătură cu cele declarate imediat după reţinerea sa de către poliţişti, ieri inculpatul menţionând chiar că a încurcat declaraţiile întrucât, pe parcursul anchetei, oamenii legii l-ar fi bătut şi i-ar fi dictat ce să scrie. Judecătorul din acest proces nu a înghiţit însă găluşca pentru că şi-a dat seama că are nevoie de mult timp şi răbdare pentru a afla adevărul, el menţionând chiar la un moment dat că Agache trebuie să se decidă când spune adevărul pentru că la o viitoare instanţă superioară ar putea să susţină că şi la Tribunalul Gorj a fost „bătut”.

L-a omorât în timp ce conducea

Agache, la cei aproape 20 de ani ai săi, a explicat extrem de greoi cum de a luat decizia de a-l înjunghia pe Lucian Cândea. Cei doi s-au întâlnit în oraş, prin intermediul prietenei lor comune, care susţine că vroia să scape când de unul când de altul, inculpatul amintindu-şi greu de tot felul în care s-a terminat întâlnirea respectivă. Judecătorului i-a povestit că ambii au mers la o cafea la un local din centrul oraşului şi amândoi au plecat cu maşina lui Lucian Cândea spre Turcineşti-Schela, dar la Poliţie, inculpatul spunea că a plecat înaintea lui Cândea din cafenea şi s-a reîntâlnit cu acesta de abia la podul de la Turcineşti. Cert este că drumul spre Schela l-au parcurs amândoi împreună, într-o curbă inculpatul profitând de faptul că şoferul trebuie să reducă pentru a lua viraj dreapta, moment în care l-a lovit cu un cuţit în zona dreaptă a gâtului. Lucian a coborât apoi din maşină pentru a cere ajutor la localnici, dar Agache i-a mai înfipt un cuţit în piept, după care l-a abandonat, furându-i maşina şi telefoanele din ea, telefoane cu care ar fi putut suna la 112. Minute în şir a încercat judecătorul de caz să afle când a luat acesta decizia de a-l tăia sau ucide pe Cândea, inculpatul încurcându-se în minciuni, motiv pentru care magistratul i-a şi pus în vedere că îşi agravează situaţia.

Una mai gogonată ca alta

Din multele minciuni spuse ieri, una a ieşit în evidenţă clar, Agache susţinând că doar în seara crimei a purtat cuţit cu el, deşi la Poliţie precizase că avea două cuţite asupra sa. Audierea minorei implicate în acest scandal, Alina Tărău, a scos la iveală însă un adevăr uşor de bănuit. Individul aflat în boxa acuzaţilor schimba cuţitele ca pe ciorapi şi nu ezita să ameninţe cu ele, fata depunând chiar o plângere la Poliţie atunci când acesta a venit la ea la liceu şi a ameninţat-o, pentru a o convinge să rupă legătura cu Cândea. Mai mult, individul are o tăietură în palmă despre care spune că şi-a făcut-o, la nervi, cu o lamă, în timp ce Alina povesteşte că s-a tăiat în faţa ei într-una din vizitele făcute la liceu, acesta jurându-se atunci pe sângele său că fata şi iubitul ei vor plăti. Alina a povestit ieri şi că prima dată l-a văzut pe Agache cu cuţit la el imediat după Revelion, atunci când ea venise în centrul oraşului pentru a se poza la Bradul de Crăciun cu Lucian Cândea. Cei doi băieţi au făcut cunoştinţă printr-o îmbrâncitură, Cândea cerându-i lui Agache să-i lase fata în pace, acesta dând să scoată un cuţit din buzunar, moment în care, din Primăria Târgu Jiu a ieşit cineva şi a întrebat dacă este scandal acolo, tinerii spunând că „nu”.

Despăgubiri de 100.000 de lei

Agache a povestit însă ieri că, de atunci, i-a luat frica lui Cândea şi din această cauză purta cuţit la el, judecătorul de caz având mult de furcă în noianul de minciuni pentru a afla adevărul acestei macabre crime. Ieri magistratul nu a insistat pe un episod jenant pentru Agache şi Alina,  imediat după producerea crimei. Împreună cu o verişoară a inculpatei, aceştia au mers la o pizzerie din centrul oraşului, unde au servit masa ca şi cum nu se întâmplase nimic, după care individul a aruncat cuţitul în parcul din faţa teatrului. Pentru cei trei, respectiv inculpatul şi cele două fete, noaptea de pomină s-a terminat la un hotel de la marginea oraşului, unde s-a consumat şi o ultimă partidă de sex în libertate pentru tânărul care riscă până la 25 de ani de închisoare. Partida a precedat seria de SMS-uri care au urmat între Alina şi Agache, dar şi căutările făcute de poliţişti şi jandarmi la temperaturi de ianuarie, ambii spunând la acel moment că nu ştiau nimic despre dispariţia lui Cândea şi maşina plină de sânge a acestuia. Audierile din acest dosar sunt de abia la început, iar cazul se anunţă a fi în continuare interesant, mai ales că părinţii tânărului omorât s-au constituit părţi civile şi solicită fiecare despăgubiri civile de câte 100.000 de lei.

Galerie foto


Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: