Copii accidentaţi pe trecerea de pietoni

Doi copii, cu vârste de 9 ani, au fost accidentaţi vineri pe trecerea de pietoni de un autoturism al cărui şofer nu a acordat prioritate. Copiii se întorceau de la şcoală şi se îndreptau spre casă. Nu era pentru prima dată când băieţii se întorceau singuri acasă. Târgujienii din zona Bebe Luţaru spun că intersecţia respectivă este una cu probleme, acolo petrecându-se foarte multe accidente de circulaţie. Oamenii spun că au cerut semaforizare, însă solicitările lor au rămas fără niciun rezultat.

Copiii, elevi în clasa a II-a, traversau strada pe trecerea de pietoni când au fost acroşaţi de un autoturism al cărui şofer n-a acordat prioritate. La aflarea veştii, rudele lor au intrat în panică. „Erau colegi de şcoală, terminaseră cursurile şi se întorceau acasă. Copilul nostru a mai venit singur de mai multe ori pentru că nu stăm departe de şcoală. Când a plecat de acasă i-am spus să aibă grijă la traversare, eu eram la biserică să iau apă sfinţită, când s-a întâmplat necazul acesta. Domnul acesta care a dat peste copii nu vede că e trecere de pietoni?”, s-a revoltat bunica unuia dintre copii.
Şoferul, în vârstă de 65 de ani, nu a dorit să comenteze incidentul. Potrivit cadrelor medicale de la Secţia de Primiri Urgenţe, copiii au suferit leziuni minore, iar starea lor de sănătate este una stabilă. Târgujienii care locuiesc în apropierea fostului restaurant Bebe Luţaru spun, însă, că în intersecţia respectivă se întâmplă frecvent accidente de circulaţie. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că poliţiştii locali şi cei de la Rutieră nu supraveghează zona, mai ales la orele de vârf. De asemenea, acuză şi autorităţile locale pentru că nu semaforizează intersecţia. „Problema este că e o intersecţie mare, aici nu avem poliţist local, nu este nimeni nici de la circulaţie, nu se face absolut nimic în această zonă. Cel puţin când ies copiii de la şcoală, la ora 12.30, când merg la şcoală la ora 8.00 ar trebui să fie cineva aici. Eu locuiesc în această zonă şi ştiu că aici se întâmplă frecvent accidente. Ştiu că, în urmă cu ceva timp, s-au făcut sesizări din partea asociaţiei pentru semaforizare, dar nu a luat nimeni nici o măsură. Fiecare circulă cum vrea, fiecare face ce vrea. Este o intersecţie mare, vin maşini din 14 octombrie, vin dinspre piaţa mică, vin din centru, vin dinspre fostul abator”, a declarat un localnic.
SANCŢIUNE
Potrivit reprezentanţilor IPJ Gorj, şoferul i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Din primele cercetări a reieşit că un bărbat în vârstă de 65 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei a acroşat 2 minori, care se angajaseră în traversarea regulamentară. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiune de vătămare corporală din culpă”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: