Copii găsiţi de Moş Crăciun în căsuţe mici şi dărăpănate

Campania „Moş Crăciun vine la toţi copiii” continuă! De această dată a ajuns la o familie care stă cu frica în sân că în orice moment casa în care în care locuieşte se poate dărâma. Este vorba de familia Pârvulescu din comuna Fărcăşeşti, care are ca singur venit alocaţiile copiilor şi un ajutor social de la primărie. Condiţiile în care cei patru membri ai familiei trăiesc sunt de nedescris. Nu departe de această situaţie este şi familia Pasăre din Samarineşti, care stă într-o cameră, în total opt persoane.

Cel mai mult au de suferit cei doi copii, Daniela şi Iulian în vârstă de 7 respectiv 9 ani. Dacă alţi copii se gândesc la ce cadouri ar vrea să primească în această perioadă, micuţii au alte griji. Se roagă ca zidurile încăperii în care stau împreună cu părinţii să nu se dărâme peste ei. „Ne este frică mai ales noaptea că se dărâmă casa, când auzim un zgomot mai puternic ieşim să vedem ce se întâmplă dacă se huroaie nu putem scăpa, murim toţi. Nu avem unde să ne mutăm, eu am mai reparat cât am putut, dar casa e foarte veche nu ai ce să-i mai faci şi copii ne întreabă dacă o să pice casa”, a spus Nicolae Pârvulescu, tatăl copiilor.

Nu au bani pentru mâncare

Starea locuinţei nu este singura grijă a acestei familii, părinţii adorm în fiecare seară cu gândul la ce o să le dea copiilor a doua zi să mănânce. Puţinii bani care le vin în casă din ajutorul social şi alocaţiile copiilor nu le ajung, dar copii ştiu acest lucru şi nu cer copiilor nimic. „Sunt cuminţi nu cer nimic, vor şi ei o căsuţă bună, ne întreabă mereu când o să aibă şi ei o cameră frumoasă dar la mâncare nu sunt mofturoşi mănâncă orice. Mă doare sufletul când văd că nu le pot oferi mai multe ar nu avem ce face nici eu şi nici soţul nu găsim de lucru, nu ne primeşte nimeni”, a spus Maria Pârvulescu mama copiilor.

Au primit o casă… de jucărie

Micuţii i-au făcut moşului o scrisoare în care i-au cerut să le aducă o casă, din păcate în sacul moşului nu s-a aflat acest cadou dar au fost multe altele. „Moşul ne-a adus o casă dar este de jucărie. Îi mulţumim pentru tot ce ne-a adus, jucării, hăinuţe şi dulciuri”, a spus Iulian.

La Samarineşti, opt suflete într-o cameră

O situaţie asemănătoare am întâlnit şi la Samarineşti. Şase copii împreună cu părinţii lor trăiesc într-o încăpere de câţiva metri pătraţi. La fel ca şi familia Pârvulescu şi părinţii celor şase micuţi adorm cu grija zilei de mâine. Singurul venit al familiei este ajutorul social şi alocaţia copiilor.

Familia Pasăre are 6 copii, cel mai mic are 2 luni, iar cel mai mare 11 ani. Locuinţa acestei familii nu are decât 3 metri pătraţi, motiv pentru care nu este loc decât pentru un pat în care se îngrămădesc cu toţii. Cel mai greu îi este mamei când trebuie să le pună copiilor masa. „Dacă nu creşteam câteva păsări şi nu aveam o grădină nu ştiu ce le-aş fi dat de mâncare. Nu avem bani, soţul nu găseşte de lucru eu nu pot pleca că n-am cu cine lăsa copii. Hăinuţe le-am cumpărat când au început şcoala şi grădiniţa şi mai ia unul de la altul că nu avem bani”, a spus Ecaterina Pasăre, mama copiilor.

Campania „Moşul vine la toţi copiii” continuă şi în zilele următoare. Mai sunt mulţi copiii care aşteaptă daruri aşa că puteţi aduce la Gorj TV hăinuţe, jucării sau alimente pentru ca şi cei sărmani să simtă că e sărbătoare.

Galerie foto


Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: