Pensionarii gorjeni îşi fac rate şi la dentist

Pensionarii gorjeni au luat cu asalt cabinetul stomatologic al CARP-ului încă din primele zile de funcţionare. Membrii Casei de Ajutor Reciproc beneficiază gratuit de extracţii şi plombe. Chiar şi lucrările dentare mai complicate costă mai puţin decât la alte cabinete stomatologice. Astfel, zeci de pensionari şi-au făcut rate la dentist. Medicul stomatolog spune că are încredere în pacienţii săi deoarece vârstnicii sunt foarte corecţi şi îşi plătesc ratele la timp.

Aproximativ 70 de vârstnici au apelat la serviciile cabinetului stomatologic al Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP), deschis de doar două săptămâni. Membrii CARP beneficiază gratuit de extracţii şi plombe cu condiţia să nu aibă rate neplătite şi cotizaţia achitată la zi. Înainte de a fi programaţi de către medicul stomatolog, pensionari trebuie să aducă dovada de la contabilitate că nu sunt rău-platnici. “Pentru a beneficia de lucrări dentare simple pensionarii trebuie să prezinte carnetele de membru CARP, iar în urma verificărilor le dau un bon cu numele şi numărul de fişă. Cei care nu au plătită cotizaţia la zi nu beneficiază de extracţii şi plombe gratuite”, a declarat Iulia Cioplea, contabil şef CARP Târgu Jiu. Reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor spun că în acest fel rău-platnicii vor fi constrânşi să-şi achite datoriile. “Am avut o persoană care nu mai plătise cotizaţia de 3 ani şi trebuia să intre în excludere. Auzind că s-a deschis cabinetul a venit pentru a beneficia de servicii gratuite astfel a fost nevoit să-şi achite restanţele. Cotizaţia este de 1% din pensie la care se adaugă şi contribuţia lunară de 1,4 lei”, a mai precizat Iulia Cioplea.

Aduc pensia la dentist

Pe lângă ratele la împrumuturile financiare, pensionarii au ajuns să-şi facă datorii şi la dentist. Foarte mulţi au apelat la cabinetul stomatologic al CARP-ului deoarece beneficiază de reduceri la lucrările dentare mai complicate, plătind valoarea acestora în mod eşalonat. “Pensionarii beneficiază de reduceri la lucrările dentare mai complicate. Am scăzut foarte mult preţul manoperei şi încerc să găsesc tehnicieni cât mai ieftini, în schimb materiale folosite sunt de bună calitate. Vârstnicii au pensii foarte mici şi de aceea îi las să plătească în rate. Aceştia sunt mult mai corecţi ca alte categorii sociale. Atunci când ia pensia vin singuri şi îmi aduc bani. Nu am avut cazuri în care vreunul să dea dovadă de neseriozitate”, a declarat Alin Ciulpan, medic stomatolog la cabinetul CARP-ului.

Program

Zilnic, câte 5-10 persoane beneficiază de extracţii şi plombe gratuite. Medicul stomatolog lucrează gratuit pentru pensionari de luni până vineri, între orele 8.30-11.00, iar apoi până la orele 19.00 lucrează contracost pentru pacienţii săi. “Avantajul meu este că primesc locaţia gratuită şi nu plătesc utilităţile. De aceea am acceptat să lucrez pentru pensionari în prima parte a zilei. Am încercat să deschid cabinetul şi sâmbăta pentru urgenţe, între orele 9.00-12.00, însă până acum nu am prea avut pacienţi. Cred că deocamdată nu ştie lumea că există cabinete stomatologice deschise şi în week-end”, a mai precizat dr. Ciuplan Alin.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: