Moş Crăciun a ajuns şi la Mădălina, Flavius şi Lucas

Doi copii din comuna Samarineşti ştiu de la părinţi că la ei moşul nu va veni! Mai mult, ei sunt învăţaţi să nu ceară nimic pentru că nu sunt bani. Anul acesta, Moş Crăciun a ajuns şi la Mădălina şi Flavius.

Gorj Tv cu sprijinul gorjenilor şi a unor societăţi comerciale au mers la Falvius şi Mădălina cu jucării, hăinuţe şi dulciuri. Cuminte a fost şi Lucas din Dragoteşti şi nu a fost ocolit de Moş.

Mădălina şi Flavius s-au maturizat mult prea devreme. Problemele familiei lor i-au făcut pe micuţi să uite de copilărie. Mama lor este bolnavă, s-a operat de curând de hernie de disc, motiv pentru care puţinii bani care le intră în casă, un venit de 500 de lei, sunt cheltuiţi pe medicamente şi mâncare. Banii se risipesc prea repede ca să mai rămână de jucării sau hăinuţe. „Eu nu lucrez, pot spune că ei au grijă de mine nu eu de ei întrucât acum nu mă pot ridica din pat. Mă doare sufletul când îi aud că vorbesc de jucăriile prietenilor lor dar nu am ce face, salariul soţului abia ne ajunge pentru mâncare, haine le cumpărăm atunci când încep şcoala iar pentru jucării nu avem bani”, a povestit Georgeta Jujeanu, mama copiilor.

Copiii văd dulciuri la magazine

Mădălina şi Flavius ştiu că nu trebuie să ceară nimic din ce nu li se oferă. De asemenea mai ştiu că moşul nu poate ajunge la ei. „Nepoţii mei sunt ca nişte oameni mari, văd că nu sunt bani şi nu cer niciodată nimic. Eu îi ajut cum pot dar nici eu nu am un loc de muncă, sper să-mi găsesc ceva de lucru prin altă ţară, voi pleca pentru a le asigura o viaţă mai bună acestor copii şi familiei mele”, a spus Vasile Şimoaică, unchiul copiilor.

Cei doi copii învaţă foarte bine, părinţii se mândresc cu carnetele lor de note. „Cel mic are numai 9 şi 10 la şcoală, fata mai are şi câte un 8 dar învaţă bine, suntem mândri de ei”, a spus mama copiilor. Acesteia i-au dat lacrimile de fericire când a văzut bucuria din ochii micuţilor în timp ce despachetau cadourile. „Nu aveam posibilitatea să le cumpărăm ceva, dacă de multe ori plâng de tristeţe acum plâng de bucurie”, a mai spus femeia. Moş Crăciun le-a dăruit micuţilor, jucării, hăinuţe, dulciuri dar şi alimente pentru sărbători.

Moşul a venit şi la Lucas, din Dragoteşti

Moş Crăciun a ajuns mai devreme şi la Lucas, un băieţel de 9 ani din comuna Dragoteşti. Moşul l-a vizitat după ce a văzut notele din carnetul său de elev, numai de 9 şi 10. Micuţul a primit hăinuţe, jucării  dulciuri şi alimente.

Lucas Gheorghe a rămas fără mamă la vârsta de numai un anişor când femeia a decedat. Tatăl s-a recăsătorit, iar micuţul a rămas în grija bunicilor materni. Ei au făcut tot posibilul ca micuţului să nu-i lipsească nimic însă singurul venit al acestei familii este o pensie de 800 de lei iar mare parte din aceşti bani se duc pe medicamentele bătrânilor. „Haine i-am mai cumpărat că nu vrem să vină de la şcoală plângând că au râs copii de el dar de jucării sau dulciuri nu avem bani. Ne descurcăm foarte greu, tatăl lui nu l-a mai vizitat de foarte mult timp, noi îl ajutăm“, a spus Elena Gruescu, bunica băiatului.

Băiatul vrea să aibă un serviciu bun pentru ca mai târziu să poată avea grijă de bunici aşa cum şi ei au avut de el.  Gorj Tv a fost Moş Crăciun pentru Lucas, i-a dăruit micuţului, cu ajutorul gorjenilor cu suflet care au făcut donaţii, hăinuţe, jucării şi dulciuri. El i-a mulţumit moşului pentru daruri şi i-a recitat o poezie. 

Galerie foto


Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: