Copii şi bătrâni asistaţi social, luaţi acasă de Paşti

Aproximativ 90 de copii din centrele de plasament subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj îşi vor petrece sărbătorile Pascale în mijlocul familiei. Acestora li se mai adaugă încă 10 copii care vor fi luaţi acasă de către diferite cupluri care şi-au manifestat intenţia de a le face sărbătorile mai frumoase micuţilor uitaţi de părinţi. De asemenea, 12 bătrâni instituţionalizaţi vor petrece zilele de Paşti la rude sau prieteni.

Un număr de 101 copii instituţionalizaţi vor simţi spiritul sărbătorilor de Paşti în sânul familiilor. Cel mai mulţi dintre ei vor luaţi acasă de către părinţi sau rude, alţi şi-au găsit pentru câteva zile familii „adoptive”. „În zilele de Paşti vor părăsi centrele de plasament 101 copii, dintre care 91 vor merge în familiile naturale, iar alţii 10 vor fi luaţi acasă de către diferite persoane. Pe lângă copii, îşi petrece sărbătorile Pascale în mijlocul familiilor şi 7 mame din centrele maternale”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Şi copiii care vor rămâne în centre vor avea parte de sărbători frumoase întrucât în fiecare instituţie se desfăşoară diferite activităţi specifice acestei perioade.

În plus, micuţii vor beneficia de un meniu tradiţional în toate zilele de Paşti. „Copiii care vor rămâne în centrele de plasament vor avea parte de un meniu tradiţional: drob de miel, ciorbă de miel, sărmăluţe cu răcituri, friptură de miel, prăjituri, fructe şi băuturi răcoritoare. La nivelul fiecărui centru, s-au constituit diferite programe de activităţi care să-i facă pe copii să simtă spiritul sărbătorilor Pascale, chiar dacă au fost uitaţi de familiile lor”, a precizat Gheorghe Zisu.

Pe lângă cei aproximativ 100 de copii care aşteaptă sărbătorile pentru a putea petrece în mijlocul familiilor, încă 12 bătrâni instituţionalizaţi vor pleca la rude sau prieteni în zilele de Paşti.  

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: