Copiii din comunitățile de romi, chemați la liceu

Liderii din comunitățile rome au luat la pas toate localitățile din județul Gorj să-i convingă pe romi să trimită copiii la școală. Pentru că au locuri speciale pentru romi, mulți au fost convinși să meargă la liceu ori chiar la facultate, după cum explică liderul Partidei Romilor din Gorj.

Acțiunea a început de câteva zile și, împreună cu reprezentanți ai liceelor din Gorj, liderii comunităților de romi au început să meargă din comună în comună să convingă tinerii să meargă la școală, mai ales că au locuri speciale pentru ei. „În fiecare an, facem campanie pentru că avem locuri speciale la licee și facultăți. Mergem în comunitățile de romi din tot județul, ca să se ocupe locurile la licee. Să fie numai copii de etnie romă pe locurile speciale, pentru că au mai fost situații când au mai scăpat și copii de români pe locurile pentru romi”, a declarat Nelu Pavel, președintele Partidei Romilor Gorj.

Nelu Pavel a mai spus că a găsit și copii cu medii mari care vor merge la liceu. „Educația e cel mai important lucru și noi sperăm să se ocupe toate locurile și chiar am rămas uimit că sunt copii de etnie romă cu 9.90 și au acceptat să intre pe locurile speciale pentru romi și acest lucru este îmbucurător, să nu le mai fie rușine că provin din comunitățile de romi. Am fost la Godinești, Peștișani, Cărbunești, Baia de Fier, Polovragi și vom merge la Bîlteni, Țânțăreni, în toate localitățile vom merge”, a mai spus acesta. 

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: