Ce riscă elevii care au febră în ziua examenului

Examenele de evaluare națională sunt aproape, chiar dacă ne aflăm în stare de alertă. Elevii se vor întoarce pe băncile școlilor pentru a susține principalele examene ale vieții. Accesul în sălile de examen se face diferit față de anii trecuți. Susținătorii testelor trebuie să poarte mască de protecție, iar la intrare le va fi luată temperatura.

Emoțiile cresc pe zi ce trece pentru elevii din România. Examenele de evaluare națională bat la ușă. Problema sau teama apare atunci când elevii vor reveni în sălile de clasă pentru susținerea acestor examene. Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, spune că, în cazul în care un elev are temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius, atunci apare o situație îngrijorătoare.

”Cine este în măsură să spună că elevul trebuie să fie eliminat din examen? Și ce se întâmplă? O să piardă susținerea examenului. Temperatura ridicată poate fi și din cauza tipului de mișcare pe care elevul o face, fie că aleargă sau merge mai repede”, a spus președintele USLI, Constantin Huică.

Astfel, în cazul în care un elev are temperatura mai mare decât cea normală, acesta va fi trimis la medicul de familie și nu va avea acces în sala de examen.

Evaluarea Națională din 2020 va avea o a doua sesiune, numai pentru copiii care la sesiunea din 15 iunie nu vor putea participa, din motive medicale, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe cu membrii Guvernului.

Vizualizări: 1,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: