Copiii din peșteră și salvatorii lor se recuperează la spital

Cei 12 băieți cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, blocați într-o peșteră din Thailanda cu antrenorul lor, timp de aproape trei săptămâni, au o stare de sănătate „bună”, deși au slăbit câte două kilograme.
Purtând măști chirurgicale și haine sterile, o parte dintre părinți și-au putut vedea copiii pentru prima dată, printr-un perete de sticlă, într-un mediu controlat atent, scrie CNN. Pentru moment, părinții nu pot să se apropie mai mult de copii, pentru că medicii se tem pentru sănătatea lor și că ar putea face infecții, a precizat doctorul Chaiyawej Thanapaisarn.

Oficialul a mai precizat, într-o conferință de presă, că trei băieți primesc îngrijiri medicale pentru un început de pneumonie, precizând că ar putea fi externați într-o săptămână.

„Procesul de recuperare va dura în jur de 30 de zile după ce vor fi externați”, a mai spus medicul.

Timp de nouă zile, până când salvatorii au ajuns la ei prima dată, copiii n-au mâncat nimic și au băut apă din peșteră, care i-a salvat. Autoritățile au mai precizat că unii dintre ei au cerut să mănânce ciocolată cu pâine, dar li s-au dat doar alimente similare cu laptele, care sunt bogate în proteine și nutrienți. 

Primele două grupuri scoase din peșteră și-au putut revedea părinții prin zidul de sticlă, însă cel de-al treilea grup nu a primit permisiunea, din cauză că încă li se fac teste medicale. Băieții au nevoie de cel puțin o săptămână pentru ca sistemul lor imunitar să își revină.

Și salvatorii sunt în spital. Ei au nevoie să se recupereze, după ce au petrecut o mare perioadă în apele reci, pentru a ajunge la băieți.

„Unii au infecții musculare, gripă, unii psihologi au fost desemnați să se ocupe de ei, pentru că au trecut prin momente stresante”, a mai spus ministrul Sănătății.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: