A început operaţiunea de salvare a 12 copii. Plouă torenţial!

update, ora 16: Patru copii au fost scoşi la suprafaţă şi duşi la spital. Oficialii spun că eforturile de salvare pentru restul grupului vor fi reluate în 10-20 de ore.

update, ora 15: Primii doi băieţi au fost scoşi din peşteră şi duşi la spital. Nu a fost comunicată starea lor de sănătate.

Operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor blocaţi de două săptămâni într-o peşteră inundată din Thailanda este în curs de desfăşurare duminică, anunţă BBC. Din păcate, plouă torenţial, ceea ce va îngreuna operaţiunea de salvare.

Echipele de salvatori au intrat în peşteră la ora locală 10:00 (3:00 GMT). conform coordonatorului operaţiunii, Narongsak Osottanakorn.

Tot personalul neesenţial pentru operaţiune a fost îndepărtat de la intrarea în peşteră, rămânând doar echipele de scafandri, medicii şi forţele de securitate.

Cel mai devreme, primul copil ar putea fi scos la suprafaţă duminică la ora locală 21:00 (16:00 GMT), a anunţat un oficial, care a adăugat că atât grupul de copii, cât şi familiile lor au fost informaţi în legătură cu acest plan.

În misiunea de salvare sunt implicaţi 13 scafandri străini şi alţi cinci din cadrul Marinei Thailandeze.

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră din 23 iunie, cand apa a inundat galeriile.

Vizualizări: 4,292

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: