Motreancă premiată la un festival de la Constanţa

Maria Denisa Ungureanu a câștigat locul I la festivalul ”Cumpăna” din Constanța. Fata este elevă a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu iar vocea sa i-a adus numai cuvinte de laudă atât din partea profesorilor cât și juriului. Interesant este că Maria Denisa are doar șapte ani și face naveta de la Motru la Târgu Jiu pentru a dezlega tainele muzicii populare. Talentul l-a moștenit de la mama sa, Aneta Ungureanu care spune despre micuța artistă că a început să cânte de la trei ani.

Micuţa artistă din Motru a participat recent la festivalul ”Columna” de la Constanţa unde a reuşit performața de a lua locul I pe țară din cei aproape 50 de participanţi. Fata este pregătită de profesorul Ion Drăgan. Dascălul spune despre Maria Denisa Ungureanu că este un talent care mai are multe de spus în muzica populară. ”Dumnezeu a hărăzit-o cu un glas excepțional. Inițial nici nu am vrut să o primesc în grupă pentru că era foarte mică, abia îi căzuseră dinții. Cu multă muncă am reușit însă iar acum avem primele rezultate. Este un rezultat foarte bun și pentru mine pentru că este primul an în care predau și este foarte greu să lucrezi cu copiii dar mă bucur că om șansa să descopăr tinere talente”, a declarat Ion Drăgan, profesor la Școala Populară de Artă.

Locul II la ”Tinere Talente”

De curând însă, Maria Denisa a obținut locul II la concursul ”Tinere Talente” desfășurat în Rovinari. Mama a fost alături de ea la fel ca la oricare altă competiție. ”I-am descoperit talentul la vârsta de trei ani. Îi cântam eu când o legănam și fredona și ea după mine. De atunci cântă oriunde, și când scrie și când mănâncă și suntem alături de ea. A moștenit talentul de la mine, și eu mai cânt. Am mari emoții pentru ea de fiecare dată când este pe scenă”, a mărturisit Aneta Ungureanu, mama tinerei artiste.

Maria Denisa Ungureanu a interpretat la Constanța o doină cu care a dat pe spate juriul dar și hăulita lui Ion Drăgan, profesorul său de canto popular. ”Am cântat o doină și hăulita domnului profesor. Am avut emoții pentru că au fost concurenți buni dar am avut încredere în mine. Îmi place să cânt și vreau să mă fac artistă. Am și un frățior mai mic dar el nu cântă încă”, a spus micuța Maria Denisa Ungureanu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: