Copiii învaţă să fie arheologi la Muzeul Judeţean

Câteva zeci de copii, elevi la Școala Gimnazială "Constantin Săvoiu", au fost miercuri, pentru câteva minute, arheologi. Elevii au fost invitați să vizualizeze expoziția de arheologie de la Muzeul Județean, cu exponatele de pe varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu și au putut participa la o acțiune prin care li s-a permis să caute în nisip vestigii arheologice, cu unelte specifice.

Elevii de gimnaziu au participat la o expoziție organizată la Muzeul Județean "Alexandru Ștefulescu". Aici sunt etalate sute de frânturi de obiecte descoperite de arheologi pe traseul pe care se va realiza varianta ocolitoare a municipiului. Pentru cei mici a fost organizat și un atelier de lucru, în care elevii s-au putut familiariza cu cercetarea arheologică. De cum au intrat în sala de expoziție, copiii au luat cu asalt colțișorul special amenajat pentru ei astfel încât să poată căuta vestigii și frânturi din ceramică și alte materiale, în nisip. "Eu am găsit o bucățică dintr-o cănuță. Mai caut să văd dacă găsesc și restul pieselor. Mi-ar plăcea să fiu arheolog", a spus unul dintre elevii Școlii Gimnaziale "Constantin Săvoiu" care a luat parte la eveniment.
Până acum câteva sute de copii au vizionat expoziția. "Expoziția temporară este vernisată cu prilejul găzduirii de către Muzeul Județean Gorj a celei de-a 50-a sesiuni de rapoarte arheologice. Încă din primele zile, din momentul când a fost deschisă expoziția, s-a bucurat de prezența a sute de elevi din Târgu Jiu, care au avut ocazia să admire vestigiile descoperite cu ocazia cercetărilor arheologice și să participe la un atelier de arheologie care are ca scop să-i familiarizeze pe elevi cu tehnicile de cercetare arheologică. Copiii pot să cunoască mai bine care sunt uneltele specifice arheologilor și tehnicile de cercetare arheologică în teren", a declarat Valentin Pătrașcu, muzeograf Muzeul Județean Gorj.
Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până la sfârșitul acestui an.

Galerie foto


Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: