„Copiii lui Becali”, luaţi de stat. Părinţii, comportament criminal!

Doi soţi din Văgiuleşti şi-au bătut joc nu numai de cei opt copii ai lor, ci şi de oamenii care i-au ajutat în ultimii ani. Familia Bucur a primit în 2012 o casă de la Gigi Becali, plus mobilă, electrocasnice, haine, alimente şi bani. Tot ce aveau nevoie cei şapte copii şi al optulea, care urma să vină. Părinţii, lipsiţi de educaţie şi dependenţi de alcool, au vândut tot, iar Protecţia Copilului face demersuri pentru a prelua copiii. Tatăl şi mama copiilor au vândut tot, inclusiv ferestrele şi chiar o parte din cărămizi, astfel încât casa s-a lăsat pe o parte. Vecinii oamenilor spuneau încă din 2012 că se va alege praful, mai ales că şi primăria le pusese la dispoziţie o casă, care a ars într-un incendiu înainte de a veni Becali. Atunci, vecinii povesteau cum soţii Bucur au pus parchetul pe foc, de lene să meargă după lemne.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Dumitru Cotruna, a precizat că familia Bucur din comuna Văgiuleşti riscă să piardă cel puţin patru din copii. ”Avem copiii în monitorizare, părinţii sunt şi recalcitranţi. Am făcut demersuri în instanţă ca pe cei mai mici dintre copii să-i luăm cu ordonanţă preşedinţială, că pe cei mari, dacă ei nu vor şi părinţii nu vor, nu putem să-i scoatem din familie, dar pe cei mici putem să-i câştigăm în instanţă pentru că, vă spun, situaţia este dramatică pentru ei. În urmă cu doi ani le-a cumpărat Gigi Becali casă, le-a mobilat-o şi acum sună vecinii şi ne spun să facem ceva cu acei copii. Părinţii sunt şi consumatori de alcool, au vândut până şi geamurile de termopan”, a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Autorităţile încearcă în primă fază să convingă cei doi părinţi să fie de acord să-şi dea copiii de bună voie, în caz contrar vor încerca pe calea justiţiei. ”Sunt opt minori dintre care patru sunt sub zece ani, trei au abandonat şcoala, unul locuieşte pe raza localităţii la o altă familie, cu acordul părinţilor, este şcolarizat şi copilul se simte bine în familie. Copilul a fost înstrăinat cu acordul părinţilor şi cu acordul minorului. La momentul vizitei mama era plecată la muncă la Arad. Urmează să-i scoatem totuşi, cel puţin pe cei sub 10 ani, din familie. Noi propunem instanţei să-i scoatem pe toţi, dacă părinţii îşi dau acordul, o să-i luăm şi pe ceilalţi, dar este important ca măcar pe cei mici să-i scoatem din acel mediu. Cel mai mare are 18 ani, în momentul când am ajuns noi cel de 16 ani avea grijă de cei mici. Cel mai mic are doar un an”, a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

familia_Bucur_Vagiulesti

Au vândut până şi cărămizile

Doi părinţi care au avut totul şi care trebuiau să vegheze la buna creştere a celor opt minori s-au dovedit a fi cei mai mari duşmani ai celor opt suflete. Au vândut tot, inclusiv cărămizile de la casă şi geamurile de termopan. ”Li s-a oferit casă mobilată, utilată, nu mai au nici geamuri. Am înţeles că într-o cameră nu mai este decât un pat, o masă, două scaune şi o sobă şi locuiesc toţi în acea cameră. Au vândut absolut tot. Părinţii consumă şi alcool şi sunt violenţi, nu conştientizează gravitatea situaţiei. Într-o perioadă de doi ani au rămas fără nimic. Era o casă spaţioasă, cu etaj, cu beci, era şi o anexă care acum jumătate din ea era căzută, asta pentru că au scos cărămizile din ea să le vândă. O să fie greu să-i convingem pentru că ei trăiesc din veniturile copiilor şi sigur o să refuze. Unul din copii este cu grad de handicap”, a spus Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.  

SPRIJIN

În octombrie 2012, la Văgiuleşti ateriza elicopterul lui Gigi Becali. Acesta le-a cumpărat soţilor Bucur o casă, după ce a aflat de la televizor că le-a ars vechea locuinţă, iar copiii au fost luaţi în centre de plasament. Pe lângă casă, Becali a adus şi un camion cu cele necesare, de la televizor 3D, frigider, aragaz şi electrocasnice de ultimă generaţie, paturi şi saltele pentru toţi copiii, până la farfurii, pahare şi orice era necesar în gospodărie. Totul a fost vândut pentru ca părinţii să aibă bani de băutură.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: