Tineri din Motru, premiaţi la un concurs naţional de ecologie

O echipă formată din trei copii din municipiul Motru, elevi ai Clubului Copiilor din municipiu, a reuşit performanţa de a ocupa locul I la concursul naţional de ecologie ce s-a desfăşurat weekend-ul trecut la Bistriţa. Echipa motreană a realizat un proiect prin care atrăgea atenţia asupra păsărilor migratoare, care sunt tot mai afectate de schimbările climaterice. Pentru rezultatul obţinut în cadrul acestei competiţii, copiii vor fi răsplătiţi de autorităţile locale.

Echipa motreană a fost formată din Elena Andra Rîcă, Andreea Luca şi Andrada Nihu. Tinerii au luat parte la cea de-a XIV-a ediţie a concursului de ecologie Ovidiu Bojor,  desfăşurat la Bistriţa în perioada 29 octombrie-1 noiembrie. Copiii au fost coordonaţi de profesorul de biologie Elena Nistoran, director coordonator la Clubul Copiilor Motru. Au intrat în concurs cu un proiect care a reuşit să convingă juriul pentru a le oferi marele premiu. "Concursul a constat în prezentarea în Power Point a unui proiect. Acesta proiect a fost intitulat "Păsările, victimele oamenilor". Prin asta au vrut să scoată în evidenţă că nu sunt centre de recuperare a păsărilor rănite, bolnave. Ei au realizat căsuţe în parc pentru atragerea păsărilor şi protejarea lor, din cauza schimbărilor climatice. Schimbarea climei şi încălzirile accentuate modifică migraţia. Ei au realizat 5-6 căsuţe pe care le-au pus în parcuri. Au participat câteva zeci de echipe din ţară şi ei au obţinut cel mai mare punctaj, 48 din 50 de puncte", a spus profesorul Elena Nistoran.

La manifestări a luat parte şi preşedintele de Onoare al concursului, doctorul Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. Autorităţile locale şi-au propus să premieze această echipă pentru rezultatul obţinut la acest concurs naţional. Premierea ar putea avea loc chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, a spus primarul municipiului Motru, Dorin Hanu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: